ȘOC! Ce naționalitate avea, de fapt, CEL MAI FRUMOS bebeluș ARIAN

| 02 iul, 2014

Sotii Jacob si Pauline Levinson, muzicieni talentati, s-au mutat din Letonia la Berlin in anul 1928. In contextul ascensiunii naziste, marcata de intensificarea antisemitismului, Pauline Levinson si-a dus, in 1935, fetita in varsta de sase luni, Hessy, la un cunoscut fotograf din Berlin, potrivit Bild.

Dupa cateva luni, Pauline Levinson a fost inspaimantata sa vada imaginea fetitei sale pe prima pagina a revistei Sonne ins Hause. Speriata ca familia sa, de etnie evreiasca, ar fi putut fi depistata de nazisti, Pauline a mers la fotograful Hans Ballin. Acesta i-a spus ca stia care este etnia familiei, dar ca a prezentat fotografia pentru un concurs care avea scopul desemnarii celui mai frumos bebelus arian. "Am vrut sa arat cat de ridicoli sunt nazistii", i-a explicat fotograful.

Si a reusit: imaginea a castigat concursul, fiind aleasa de insusi Joseph Goebbels, ministrul nazist pentru Propaganda.

CITEȘTE ȘI: Un mare proces împotriva neonaziştilor se deschide în Germania

Temandu-se de eventuale probleme, familia Levinson si-a tinut copilul acasa. Imaginea a fost distribuita, fiind publicata la diverse evenimente, inclusiv pe vederi, dar regimul nazist nu a aflat niciodata identitatea reala a copilului.

 

In 1938, Jacob Levinson a fost arestat scurt timp pentru evaziune fiscala. Dupa incident, familia s-a mutat initial in Letonia, dupa care a emigrat in Franta, stabilindu-se in Statele Unite.

"Acum pot rade", a declarat recent Hessy Taft Levinson, in varsta de 80 de ani, citata de publicatia Daily Telegraph. "Dar, daca nazistii ar fi aflat cine sunt, nu as mai fi in viata", a adaugat Taft Levinson, profesor de chimie la Universitatea din New York.

CITEȘTE ȘI: Cum vinde o companie italiană vinuri cu ajutorul lui Hitler

Hessy Taft Levinson a prezentat de curand imaginea sa de la varsta de sase luni la Memorialul Holocaustului Yad Vashem din Israel.

 


Sursă: cultural.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ