1 MAI. Poliţişti români trimişi să ajute turiştii care petrec 1 MAI în Bulgaria

| 30 apr, 2014

Doi poliţişti români vor desfăşura, alături de poliţiştii bulgari, activităţi de ordine şi siguranţă publică în staţiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria.

Doi poliţişti români vor desfăşura, alături de poliţiştii bulgari, activităţi comune de ordine şi siguranţă publică în staţiunea Nisipurile de Aur, Bulgaria, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români care au ales să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul bulgăresc.

'În perioada 30 aprilie - 5 mai, doi poliţişti, de la IPJ Teleorman şi IPJ Timiş, cunoscători ai limbii bulgare, vor fi alături de turiştii români care îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Nisipurile de Aur. Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare împreună cu poliţişti bulgari, în patrule mixte. Poliţiştii detaşaţi au rolul de a-i consilia şi a le acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul ţării vecine', informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, misiunile anterioare ale poliţiştilor români s-au bucurat de apreciere atât din partea autorităţilor bulgare, cât şi a turiştilor români.

În perioada Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, alţi doi poliţişti români, de la IPJ Dolj şi IPJ Teleorman, au consiliat 240 de turişti români şi au intervenit, în cadrul patrulelor mixte cu partenerii bulgari, la 14 evenimente.

În baza acordului semnat la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, de către şeful Poliţiei Române, chestor-general de poliţie Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, poliţiştii din cele două ţări acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari, în perioada sezonului turistic, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ