10 alimente care intaresc sistemul imunitar

| 31 oct, 2013

Portocalale, pepenele rosu, migdalele, dar si spanacul, broccoli si varza va pot ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Hidratant si racoritor, pepenele contine si un antioxidant puternic, glutation, care ajuta la intarirea sistemului imunitar, astfel încât sa poata lupta împotriva infectiilor. Nivelurile ridicate de glutation in sange sunt asociate cu longevitatea.

Grapefruit

Grapefruitul are o cantitate mare de vitamina C. In plus, contine flavonoide – compusi chimici naturali care s-au dovedit a creste capacitatea de activare a sistemului imunitar. Daca nu va place grapefruitul, consumati portocale sau mandarine.

Migdale

Un pumn de migdale poate reduce din efectele stresului asupra sistemului imunitar. Un sfert de ceasca contine 50% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E, care ajuta la stimularea sistemului imunitar. Contin si riboflavina si niacina si vitamina B care reduc efectele stresului.

Varza

Este o alta sursa de intarire a imunitatii. Este usor de gasit si este ieftina. Încercati sa adaugati varza de orice soi (alba, rosie) la supe si tocane pentru un plus de antioxidanti si pentru cresterea valorii nutritive a mesei.

Stridii

Stridiile contin zinc, iar nivelurile scazute de zinc au fost asociate cu infertilitatea masculina. Zincul pare sa aiba un efect antiviral, desi cercetatorii nu pot explica de ce. Totusi, ei stiu ca este important in sistemul imunitar, inclusiv la vindecarea ranilor.

Iaurt degresat

Un pahar pe zi poate reduce riscul de a raci. Unii cercetatori cred ca poate stimula sistemul imunitar pentru a lupta impotriva bolilor. De asemenea, contine vitamina D. Studii recente au descoperit o legatura intre nivelurile scazute de vitamina D si un risc crescut de raceala si gripa.

Spanac

Cunoscut ca un “super-aliment”, spanacul este bogat în substante nutritive. Are acid folic, care ajuta organismul sa produca celule noi, fibre si antioxidanti, cum ar fi vitamina C. Consumati spanac crud sau fiert putin pentru a obtine cele mai multe beneficii.

Usturoi

Usturoiul ofera mai multi antioxidanti, care lupta impotriva invadatorilor sistemului imunitar, cum ar fi H. pylori, bacteriile asociate cu unele ulcere si cancerul de stomac. Sfat: se toaca si se lasa sa stea 15 la 20 de minute înainte de a fi adaugat la gatit pentru a activa enzimele imunostimulatoare.

Cartofi dulci

La fel ca morcovii, cartofii dulci au antioxidant beta-caroten si  vitamina A, care este legata de încetinirea procesului de îmbatrânire si poate reduce riscul unor forme de cancer.

Broccoli

In urma unei cercetari s-a descoperit ca in broccoli exista o substanta chimica care ajuta la stimularea sistemului imunitar la soareci. În plus, este plin de nutrienti care protejeaza organismul. Are vitamina A, vitamina C si glutation.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ