10 beneficii neştiute ale bicarbonatului de sodiu

| 18 feb, 2014

Majoritatea dintre noi știm deja că bicarbonatul de sodiu poate fi folositor nu doar pentru prăjiturele de casă sau alte aluaturi dospite.

Bicarbonatul de sodiu este un înlocuitor perfect pentru multe produse de igienă personală, de curățare și dezodorizare. Lista de beneficii este lungă: este ieftin, fără chimicale toxice, versatil și extrem de eficient.

Câteva dintre modurile creative în care puteți folosi bicarbonatul de sodiu:

1.Faceți pastă de dinți
O pastă de dinți formată din bicarbonat de sodiu și soluție 3% peroxid de oxigen poate fi folosit ca o alternativă la pastele fără fluor din comerț. Puteți, de asemenea, să înmuiați pur și simplu periuța în borcanelul cu bicarbonat și să-l folosiți ca atare pentru o curățare suplimentară.

2. Împrospătați-vă gura
Puneți o linguriță de bicarbonat în jumătate de pahar de apă, clătiți energic, scuipați, apoi clatiți cu apă. Mirosurile neplăute sunt neutralizate, nu doar acoperite.

3. Folosiți ca scrub facial sau exfoliant pentru corp
Oferiți-vă un masaj abraziv înviorător pentru față sau corp. Faceți o pasta din trei părți bicarbonat și o parte apă. Masați blând în sens circular pentru a exfolia pielea. Apoi clătiți. Procedeul este destul de blând pentru a putea fi folosit în fiecare zi.

4. Evitați deodorantele agresive
Pudrați-vă axila cu bicarbonat de sodiu pentru a neutraliza și îndepărta mirosul de transpirație.

5. Folosiți ca antacid
Bicarbonatul de sodiu este un antiacid sigur și eficient pentru a ușura arsurile sau durerile de stomac, și/sau indigestia acidă. Urmăriți indicațiile de pe pachetul de bicarbonat pentru o cură benefică.

6. Tratați pișcăturile de insecte și mâncărimile de piele

Pentru pișcături de insecte, faceți o pastă din bicarbonat și apă, apoi aplicați-o ca pe o alifie pe locul afectat. Pentru a diminua mâncărimile, luați bicarbonat în palmă și frecați-vă cu el pe pielea umedă, după baie.


7. Obțineți un săpun de mâini care înmoaie pielea
Evitați săpunurile dure și eliminați blând murdăria intrată în piele, neutralizând și mirosurile, folosind o pasta din trei părți bicarbonat de sodiu și o parte apă, sau trei părți bicarbonat de sodiu și o parte săpun lichid.

8. Un păr mai frumos
Oțetul este uimitor pentru păr, dar și bicarbonatul are rolul lui la duș. Presărați un pic de bicarbonat în palmă , împreună cu șamponul favorit. Șamponați normal și clătiți energic – bicarbonatul ajută la eliminarea reziduurilor lăsate de produsele de coafat, astfel încât părul va fi mai curat și mai ușor de aranjat.

9. Curățati pieptenii și periile

Pentru un păr lucios, cu mai multă strălucire, păstrați pieptenii și periile curate. Înlăturați uleiurile naturale secretate de păr, mătreața și resturile de produse de coafat prin înmuierea pieptenilor și a periilor într-o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat și puțină apă.

10. Pregătiți o baie care să înmoaie pielea uscată
Adăugați o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu în apa din cadă pentru a neutraliza acizii de pe piele și pentru a ajuta la curătarea uleiurilor și a transpirației. Vă veți simți pielea foarte fină. Sau concentrați-vă doar asupra picioarelor. Dizolvați trei linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean sau o cădiță cu apă caldă și înmuiați-vă picioarele. Apoi frecați ușor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ