10 lucruri pe care trebuie să le știi despre SIMONA HALEP

| 27 oct, 2014

Simona Halep, cea mai valoroasă sportivă a României, are 23 de ani, a câștigat 265 de meciuri în carieră și a doborât numeroase recorduri.

Simona Halep Turneul Campioanelor. Finala pierdută la Turneul Campioanelor din Singapore i-a adus aproape un milion de dolari în contul bancar, iar în primele 20 de jucătoare ale lumii doar canadianca Eugenie Bouchard este mai tânără.

1. A început tenisul la patru ani, fiind încurajată de tatăl ei, Stere Halep, un fost jucător la echipa de fotbal Săgeata Stejaru.

2. În 2008, când avea 16 ani, a câștigat titlul junioarelor la Roland Garros, după ce a învins-o în finală pe o altă jucătoare din România: Elena Bogdan.

3. La 18 ani, Simona Halep a decis să își reducă bustul, care o incomoda în timpul jocului. ”Aș fi făcut operația și dacă nu aș fi fost sportivă”, a spus jucătoarea născută la Constanța, care avea dureri de spate din cauza greutății sânilor.

Citeşte şi: REUȘITĂ FABULOASĂ! Cu cine este comparată Simona Halep

4. Prima finală din carieră a jucat-o în Maroc, la Fes, în 2010, fiind învinsă de cehoaica Iveta Benesova. Simona a repetat performanța și un an mai târziu, însă a pierdut din nou în finală, în fața italiencei Alberta Brianti.

5. În 2013, Simona Halep, care a pus-o la conducerea echipei sale pe Virginia Ruzici – singura jucătoare din România care a cucerit un titlul de Grand Slam, la Paris, în 1978 – a reușit să uimească lumea tenisului prin evoluțiile sale extraordinare.

6. Din iunie până în noiembrie 2013, jucătoarea română a câștigat șase titluri, pe toate suprafețele posibile. S-a impus pe zgura de la Nuremberg și Budapesta, pe iarba de la ‘s-Hertogenbosch, pe cimentul de la New Heaven, dar și în sală – la Moscova și Sofia.

7. În acest an, Simona a ajuns până în finala de la Roland Garros, pierdută în fața Mariei Șarapova, care o învinsese și în ultimul act la Madrid.

8. Sportiva din România, antrenată de belgianul Wim Fissette, a urcat până pe locul doi mondial, însă va încheia sezonul pe poziția a treia, după americanca Serena Williams și rusoaica Maria Șarapova.

Citeşte şi: De ce A PIERDUT Simona Halep finala cu Serena Williams

9. Victoria din faza grupelor la Turneul Campioanelor din Singapore în fața Serenei Williams a fost primul succes al unei jucătoare din România în fața liderului mondial, iar calificarea în finala competiției de final de an este de asemenea o performanță unică pentru tenisul feminin din țara noastră.

10. A strâns peste 6,5 milioane de dolari din tenis, majoritatea banilor fiind câștigați în ultimii doi ani, când jucătoarea română a obținut performanțe extraordinare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Dorel
Munca la domiciliu
Oferta de munca extrem de serioasa! Câştigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câştige cel puţin 300 de dolari lunar, cu o munca uşoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteţi textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ