10 motive să mănânci zilnic MIGDALE

| 03 iun, 2014

Nutritionistii se afla intr-o relatie de dragoste cu migdalele. In urma cu nu foarte mult timp, in cadrul reuniunii anuale a Societatii Americane de Nutritie, cercetatorii au prezentat noi studii cu privire la beneficiile pe care ni le ofera consumul de migdale.

Iata ZECE motive pentru care ar trebui sa mananci migdale mai des:

10. Reduc colesterolul

Consumul de migdale poate ajuta organismul sa reduca nivelul colesterolului rau (LDL) si in acelasi timp, sa creasca nivelul colesterolului bun (HDL). Potrivit unui studiu desfasurat de David Jenkins, persoanele care consuma o mana de migdale zilnic pot reduce colesterolul cu pana la 4.4%, iar cei care consuma doua maini de migdale zilnic, cu pana la 9.4%.

9. Regleaza tensiunea sanguina

Tensiunea sanguina marita are o legatura directa cu dietele foarte bogate in sodiu si cu deficientele de calciu si potasiu. Migdalele sunt foarte bogate in calciu, contin foarte putin sodiu, un echilibru perfect pentru a regla tensiunea arteriala. Acestea sunt foarte recomandate celor care sufera de hiper-tensiune.

8. Previn cancerul

Fibrele migdalelor au efect detoxifiant. Aceste fibre permit alimentelor sa circule prin sistemul digestiv mult mai eficient, curatand in drumul lor sistemul digestiv si prevenind cancerul de colon. Institutul National al Cancerului a publicat recent un studiu in care se explica cauzalitatea directa intre riscul scazut al aparitiei cancerului de colon si al alimentelor foarte bogate in fibre.

Citeşte mai mult pe edimineata.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ