10 ţări cu cele mai generoase salarii minime din lume

| 25 mai, 11:07

Australia este ţara cu cel mai generos salariu minim din lume, potrivit unui raport al OCDE, citat de CNN Money. Au fost luate în calcul 27 de ţări care au legi ce stabilesc un salariu minim la nivel naţional.

În Australia, angajaţii cu salariul minim, cu vârsta peste 21 de ani, obţin 15,96 dolari australieni/oră. După taxe şi alte deduceri, rămân cu echivalentul a 9,54 dolari americani.

„Au un salariu minim mare. Şi, interesant, au o fiscalitate scăzută”, spune Herwig Immervoll, autorul raportului OCDE.

Alte ţări au stabilit lefuri per oră mai mari, însă au şi un sistem de taxare mult mai ridicat, lăsându-i pe angajaţi cu mult mai putini bani în buzunare.

Un australian cu salariul minim, de exemplu, care are doi copii, poate lucra doar şase ore pe săptămână pentru a se ridica deasupra liniei sărăciei, pentru că ar primi de asemenea şi beneficii mari din partea statului.

În SUA, acelaşi muncitor ar trebui să lucreze 50 de ore pe săptămână pentru a scăpa de sărăcie. În Cehia, ar fi necesare 79 de ore pe săptămână.

Opt state nu au fost incluse în acest raport, printre care Finlanda, Suedia şi Elveţia, pentru că aici nu este stabilită prin guvern plata minimă.

Top 10 ţări cu cel mai bun salariu minim din lume, calculat la oră, conform datelor OCDE din 2014:

1. Australia – $9,54;
2. Luxembourg – $9,24;
3. Belgia – $8,57;
4. Irlanda – $8,46;
5. Franţa – $8,24;
6. Olanda – $ 8,2;
7. Noua Zeelanda – $ 7,55;
8. Germania – $ 7,19;
9. Canada – $ 7,18;
10. Marea Britanie – $ 7,06.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ