15 lucruri pe care toată lumea trebuie să le ştie despre nutriţie

| 24 sep, 2014

Se vehiculează prea multe absurdităţi legate de nutriţie. Oamenii par să nu se pună de acord în nicio privinţă şi, în încercarea de a înţelege ceva, te poţi simţi copleşit. Cu toate acestea... mâncatul sănătos NU trebuie să fie complicat, atâta timp cât reţii câteva idei.

Iată 15 lucruri pe care toată lumea trebuie să le ştie despre nutriţie.

1. Carnea nu putrezeşte în colon

Unul dintre cele mai ridicole mituri legate de carne este acela că ea putrezeşte în colon. Aceasta este o absurditate perpetuată de oamenii care vor să-i facă pe ceilalţi să nu mai mănânce carne. Adevărul este că aceasta e descompusă de acizii şi enzimele din stomac, iar apoi asimilată, în mare parte ca aminoacizi şi acizi graşi. Sistemul digestiv uman este bine „echipat” pentru consumul de carne, iar corpul nostru foloseşte din plin proteinele, grăsimile, vitaminele şi mineralele din carne. Dacă vrei să ştii ce putrezeşte cu adevărat în colon, află că e vorba despre materii vegetale non-digerabile, cunoscute şi ca fibre. Acesta este de fapt un lucru bun - bacteriile benefice din intestine digeră fibrele şi le transformă în acizi graşi cu lanţ scurt, care aduc foloase importante sănătăţii (1).

2. Oriunde ajunge dieta occidentală, ajung şi bolile

Majoritatea cronice, bolile occidentale sunt relativ noi. Ele au apărut recent în istoria evoluţiei, iar populaţiile care nu consumă alimente procesate nu suferă de acestea. Adevărul este că... oriunde ajunge regimul alimentar occidental plin de „junk food”, ajung şi bolile cronice. Acest fapt a fost intens investigat de către cercetători (inclusiv de legendarul Weston A. Price) la începutul secolului al XX-lea, când multe populaţii începeau să ia contact cu influenţa vestică. Atunci când aceste populaţii şi-au abandonat regimul alimentar tradiţional în favoarea „luxului” modern reprezentat de zahăr, făină rafinată şi uleiuri procesate, s-au îmbolnăvit. S-au îngrăşat, dinţii au început să li se carieze, au devenit diabetici şi au început să moară din cauza bolilor cardiace şi a cancerului. Asta s-a întâmplat în decursul a câţiva ani. Aceste boli sunt adesea numite „boli ale civilizării” şi reprezintă momentan cele mai mari probleme de sănătate din lume. Majoritatea sunt agravate sau de-a dreptul cauzate de regimul alimentar modern.

Citeşte mai departe AICI.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ