24 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Cum a început totul

| 15 dec, 2013

În urmă cu 24 de ani, la Timişoara, sute de oameni au avut curajul şi au ieşit în stradă pentru a striga împotriva regimului dictatorial al lui Nicolae Ceauşescu.

În faţa casei pastorului Tokes se adună mulţimea ca semn de sprijin împotriva termenului de evacuare dictat de Judecătoria Timişoara. La un moment dat un securist este luat la bătaie. Seara se cântă "Deşteaptă-te române" şi se strigă lozinci.

Acum 24 de ani, la Timisoara, in dupa-amiaza zilei de 15 decembrie, zeci de oameni s-au adunat in fata Bisericii Reformate din Piata Maria pentru a se opune unui ordin de evacuare a pastorului Laszlo Tokes care primise o decizie judecatoreasca sa paraseasca orasul. La un moment dat, cineva din multime a strigat: Libertate! Aceasta a fost insa doar scanteia a ceea ce urma sa se intample: caderea comunismului si impuscarea cuplului dictatorial Nicolae si Elena Ceausescu, scrie opiniatimisoarei.ro.

La fel ca in fiecare an, Timisoara isi comemoreaza eroii cazuti la Revolutie, autoritatile si asociatiile de revolutionari au pregatit un program. Programul manifestarilor va incepe luni, 16 decembrie, la ora 12.30 in foaierul Operei unde va avea loc o expozitie de tehnica mixta, realizata de tinerii artisti plastici din Timisoara. La ora 15.00, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara va avea loc o sedinta festiva dedicata aniversarii a 24 de ani de la inceputul Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Vor participa atat consilierii locali, cat si revolutionari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ