240.000 de spectatori în cele patru zile ale UNTOLD Festival din Cluj

| 05 aug, 13:09

Festivalul Untold, care a fost cel mai mare proiect al programului Cluj-Capitală Europeană de Tineret 2015, a atras 240.000 de spectatori, au anunțat miercuri organizatorii după ce au realizat bilanțul celor patru zile de evenimente.

Festivalul Untold s-a desfășurat în perioada 30 iulie — 2 august la Cluj-Napoca, iar pe cele opt scene ale sale, ridicate în diferite puncte din oraș, au urcat 170 de artiști, care au oferit 88 de ore de muzică.

În medie, 50-60.000 de oameni au participat la concertele organizate în fiecare seară. Armin van Buuren și David Guetta au fost cei care au atras, în ultimele două seri ale evenimentului, cel mai numeros public. La concertele lor s-au înregistrat vârfurile de audiență, când pe stadionul Cluj Arena s-au adunat peste 70.000 de participanți.

''Dorim să mulțumim festivalierilor și comunității clujene pentru că au fost alături de noi. Am avut alături de noi un public cu un comportament exemplar, care ne-a sprijinit să realizăm o primă ediție de succes cu foarte puține incidente. Apreciem înțelegerea comunității locale și vă reasigurăm de toată implicarea noastră de a respecta toate normele referitoare la amprenta în comunitate pe parcursul festivalului, fără de care acesta nu ar fi fost o reușită', a declarat Bogdan Buta, directorul Festivalului Untold.

Prin declarația sa Bogdan Buta a făcut referire la anumite momente care au stârnit reacția unora dintre clujeni vizavi de acest eveniment, care a avut un impact destul de mare asupra orașului Cluj-Napoca. Circulația a fost restricționată în anumite zone din municipiu, Parcul Central a fost închis pentru public deoarece acolo a fost amenajată o scenă și a fost unul dintre spațiile principale de desfășurare a festivalului, iar sunetul produs în cadrul concertelor, care țineau până la șapte dimineața, s-a auzit în toate cartierele.

Evenimentul nu a creat totuși evenimente majore, după cum au arătat organizatorii, dar și reprezentanții IPJ sau ai Poliției locale. În cele patru zile ale festivalului, peste 800 de polițiști s-au aflat pe teren, în zonele cele mai importante ale festivalului.

Din totalul de participanți, 15% au fost turiști veniți la UNTOLD Festival din țări precum Mexic, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, SUA și Canada, Olanda, Polonia, Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia, Spania.

Festivalul a adus a adus pentru prima dată în România, pe aceeași scenă, patru dintre cei mai îndrăgiți artiști electro-dance-music din întreaga lume: AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA și DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE.

Festivalul Untold este proiectul major de divertisment al programului Cluj-Napoca 2015 — Capitala Europeană a Tineretului, organizat de Federația SHARE Cluj-Napoca în parteneriat cu organizația Student Plus, fondator al Federației SHARE Cluj-Napoca. Bugetul evenimentului a fost de 4 milioane de euro, din care 10 la sută oferiți de municipalitate. Cluj-Napoca deține pe tot parcursul anului 2015 titlul de Capitală Europeană de Tineret.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ