5 alimente care vindecă durerile de cap şi eliberează tensiunea

| 29 oct, 2013

Durerile de cap pot să fie tratate cu succes cu ajutorul unor alimente. Iată aliaţii tăi în lupta cu durerea de cap:

1. Quinoa

Dacă te confrunţi adesea cu migrene, este recomandat să consumi alimente care conţin riboflavină sau vitamina B2. Potrivit celor mai recente cercetări, riboflavina are capacitatea de a reduce incidenţa durerilor de cap cu până la 50%, datorită efectului său stimulator asupra creierului. Doza recomandată este de 400 miligrame pe zi şi o găseşti în alimente precum quinoa, sparanghel, ciuperci sau un pahar cu lapte degresat.


2. Bananele

Estrogenul este responsabil de faptul că femeile se confruntă mai des cu migrene decât bărbaţii. Acestea apar mai ales înainte sau în timpul ciclului menstrual când nivelul de estrogen este mai scăzut. 
Soluţia oferită de specialişti este aceea de a consuma magneziu, deoarece acest mineral calmează sistemul nervos. Doza zilnică recomandată este de 450 miligrame şi găseşti magneziul în alimente precum spanacul, cartofii dulci, bananele, seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de susan. 


3. Tonul

Durerea de cap cauzată în situaţii de stres şi tensiune poate să fie tratată cu ajutorul coenzimei Q10.Aceasta are un rol esenţial pentru sănătatea vaselor sanguine, eliminând tensiunea şi uşurând durerea de cap cu care te confrunţi când eşti stresată. Doza zilnică recomandată este de 100 miligrame de trei ori pe zi şi o găseşti în alimente precum macoul, tonul, ouăle, broccoli şi conopidă.

 

4. Pepenele roşu

Atunci când organismul este foarte deshidratat poate să apară durerea de cap. Ca să contracarezi acest efect trebuie să consumi multe lichide, dar şi alimente bogată în apă cum ar fi pepenele roşu, căpşunile, grepfrutul, pepenele galben şi ananasul. O porţie pe zi poate să te scutească de o durere de cap insuportabilă. 


5. Somonul

Grăsimile bune omega-3 au un rol antiinflamator, de aceea pot să fie de folos atunci când te confrunţi cu dureri de cap frecvente. Le găseşti în peştii graşi (macrou, ton, somon, anşoa, sardine, hering), dar şi în avocado, ulei de măsline, nuci şi seminţe de cânepă/dovleac. Este recomandat să consumi câte două porţii pe săptămână de peşte gras şi înlocuirea untului cu uleiul de măsline la preparatele gătite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ