6 tipuri de peşte pe care este bine să le eviţi

| 11 dec, 2013

Apele oceanelor lumii nu mai sunt ce-au fost. Contaminate industrial, apele nu mai pot fi “casa” unui peste sanatos, pe care sa-l consumam fara probleme. In plus, alte tipuri de peste sunt pe cale de disparitie si nu este incurajat consumul, scrie sfatul parintilor.ro.

1. Somn din import

Majoritatea somnului din import de pe piata provine din Vietnam, tara care este recunoscuta pentru utilizarea antibioticelor in crescatorii. Se recomanda in schimb, pestele de productie interna sau crapul asiatic.

2. Cod de Atlantic

Pentru ca a fost declarat pe cale de disparitie, codul de Atlantic a fost pus pe lista speciilor protejate de autoritati. Este recomandat, in schimb, codul de Pacific.

3. Calcan de Atlantic

Ca si codul, calcanul de Atlantic a fost trecut pe lista speciilor protejate, intrucat numarul lor a ajuns la mai putin de 1% din cantitatea sustenabila pentru pescuitul pe termen lung. Este recomandat in schimb halibutul, somnul sau tilapia.

4. Somon de Atlantic

Iata un alt peste trecut pe lista celor protejati. Majoritatea somonilor de Atlantic au fost contaminati de pestii din crescatorii, ceea ce a contribuit la decimarea lor. Este recomandat in schimb somonul salbatic de Alaska.

5. Rechin

Rechinul se afla in varful lantului trofic, deci exista un pericol destul de mare ca pestele sa fie contaminat cu mercur. Mai mult decat atat, numarul rechinilor este in continua scadere, ceea ce pune in pericol ecosistemul . Sunt recomandati in schimb halibutul de Pacific si macroul de Atlantic.

6.Tonul de Atlantic

Studii efectuate recent releva faptul ca tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. In plus, este pe cale de disparitie, fiind trecut pe lista pestilor protejati. Puteti opta in schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ