7 alimente pe care ar trebui să le mănânci zilnic

| 09 mai, 2014

Varietatea in alimentatie este cheia unei sanatati de fier, dar si a unei siluete de invidiat. Din pacate, numarul substantelor nocive din alimente creste. Putem fie sa eliminam in totalite alimentele care prezinta pericole ascunse, fie sa compensam mancand variat si sanatos. Cea mai buna metoda este a doua, iar specialistii recomanda produse cat mai bogate in antioxidanti.

Cereale sau paste din faina integrala
Produsele din faina integrala contin de trei ori mai multi antioxidanti decat variantele lor rafinate, motiv pentru care ar trebui sa le alegem pe primele. Totusi, multe femei care incearca sa se mentina sau sa slabeasca se feresc de paste. Insa cele din faina integrala sunt permise in majoritatea regimurilor alimentare tocmai datorita beneficiilor pe care le ofera organismului. Consumul de cereale integrale sau de paste din faina integrala ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima, iar fibrele continute regleaza nivelul colesterolului. Mai mult, aduc si beneficii asupra tensiunii arteriale. Atentie insa! Mananci cereale sau paste integrale, atunci renunta la paine. Iaurtul, legumele si fructele pot fi consumate concomitent atat cu cerealele, cat si cu pastele.

Oua
Ouale sunt o sursa bogata de luteina, un antioxidant care protejeaza ochii. Chiar daca si spanacul contine luteina, antioxidantul din oua se absorba de trei ori mai bine decat cel din planta verde.

 

Citeste mai departe AICI.

Tag-uri: alimente, dieta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iul, 2014
ANA
ba mie imi este scarba de omleta si de-aia am pus mana pe poza cand am vazut-o

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ