8 arme naturale împotriva cancerului

| 07 mai, 2014

Decesul provocat de cancer reprezinta aproximativ 20% din totalul deceselor inregistrate anual in Romania. Ingrijorator este faptul ca varsta la care apare aceasta maladie este din ce in ce mai scazuta, cele mai multe cazuri de cancer fiind inregistrate la persoanele cu varste cuprinse intre 45 si 60 de ani.

Iată cele 8 arme naturale pentru combaterea cancerului:

1.Cat mai multe vegetale

Cercetatorii de la Universitatea din Ulster au descoperit ca mancand 85 grame de frunze de creson (nasturel, Nasturtium officinale) proaspat pe zi (cam un castronel de supa, plin), poti reduce riscul aparitiei mai multor forme de cancer. Acesta contine mai multa vitamina C decat portocalele, mai mult calciu decat laptele, mai mult acid folic decat bananele si mai multa vitamina E decat alunele, la aceeasi cantitate de produs.

Si broccoli este un aliment minune, care tine departe cancerul. Dar, atentie: un studiu spaniol recent a constatat ca pregatirea la microunde distruge 97% din flavonoizii antioxidanti continuti in broccoli, asadar fierbe-l in aburi, daca vrei sa-si pastreze proprietatile. Consumul regulat de varza (crucifere, in general) reduce riscul cancerului pulmonar cu 38%. Fierband varza, valorifici mai bine substantele protectoare pe care le contine.

Strugurii si vinul rosu contin resveratrol, o substanta anticancerigena, cu proprietati antiinflamatoare, iar rosiile – licopen, un antioxidant natural care impiedica aparitia cancerului de pancreas, intestin, prostata si plamani. Si vitamina C previne cancerul. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele, care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Incearca in locul frunzelor de salata verde clasica, foloseste la salate frunze de spanac si nasturel, care sunt mult mai bogate in flavonoizi anticancerigeni.

2. Detoxifierea casei

Incepe cu tigaia din teflon, pe care poti s-o arunci fara nici o remuscare. Doze ridicate dintr-o substanta chimica (numita acid perfluorooctanoic) aflata in invelisul din teflon al tigailor antiaderente au legatura cu aparitia cancerului, sustin toxicologii americani. Aceeasi substanta poate determina un raspuns imunitar exagerat la alergeni, constituind o explicatie posibila la cresterea incidentei astmului in randul copiilor.

Acest acid este utilizat si la fabricarea hainelor impermeabile, a covoarelor si tesaturilor rezistente la pete. Prin supraincalzire, substantele antiaderente elibereaza compusii nedoriti.

Se pare ca si paturile electrice intra in categoria obiectelor de aruncat. Femeile care le folosesc cu regularitate au un risc cu 15% mai mare de a face cancer uterin decat celelalte, spun studiile. Riscul creste cu 36% in cazul folosirii pe termen lung, probabil din cauza expunerii in mod repetat la doze mici de radiatie electromagnetica.

Incearca vase de gatit din otel inoxidabil, fonta, sticla si ceramica termorezistenta. Inlocuieste patura electrica cu o sticla cu apa calda.

3. Renunta la zahar si paine alba

Un studiu realizat de cercetatorii italieni sustine ca painea alba in cantitati mari creste riscul imbolnavirii de cancer renal, acest risc dublandu-se odata cu cresterea cantitatii de paine, de la 1 felie la 5 felii, zilnic.

Dar lucrul acesta e valabil si in cazul pastelor din faina alba, produselor de patiserie si dulciurilor, in general. Teoria afirma ca substantele chimice care determina cresterea nivelului de zahar din sange favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase. In cazul painii si al pastelor albe, cerealele rafinate din continutul lor se transforma in zahar, cu aceleasi consecinte dezastruoase. O dieta cu cat mai putin zahar si fainoase rafinate reduce riscul de cancer renal.

Incearca la gustari si desert, in loc de dulciuri, mananca fructe. La masa, inlocuieste clasica felie de paine alba cu o portie de orez brun. In sandvisuri foloseste paine integrala.

4. Evita chipsurile si carnea prajita

In acest caz, substanta cauzatoare de cancer se numeste acrilamida si se formeaza ca rezultat al schimbarilor chimice care au loc la prajirea anumitor alimente. Ea se gaseste in cantitati mari in produsele rafinate cele mai sarace din punct de vedere nutritional, cum sunt cartofii prajiti si mancarea de tip fast food.

Prajitul la peste 200 de grade Celsius duce la formarea de substante cancerigene in suprafata maronie a carnii. In experimentele facute pe animale s-a observat ca aceste substante provoaca cancerul hepatic, al glandelor intestinale si mamare.

Incearca, daca vrei neaparat cartofi, nu-i manca prajiti! Alege variantele piure sau copti in coaja. Pregateste carnea pe gratar sau la cuptor si evita partile arse.

6. Ciuperci magice

Shiitake si Maitake sunt doua ciuperci folosite de mii de ani in China si Japonia pentru proprietatile lor medicinale exceptionale, confirmate de cercetarile stiintifice din ultimele decenii. Maitake (Grifola frondosa) e cunoscuta ca stimulator general al imunitatii organismului prin activarea celulelor T, responsabile de apararea organismului impotriva virusilor si celulelor canceroase.

Studii recente pe animale au demonstrat ca in combinatie cu chemoterapie, tratamentul cu extracte de maitake poate duce la micsorarea pana la 99% a tumorii in numai 14 zile. Pe langa proprietatile anticancerigene puternice, maitake scade glicemia, e un bun hipolipemiant, hipotensiv, hepatoprotector si tonic cardiac, imbunatateste digestia.

Cercetarile asupra ciupercii shiitake au inceput inca din anii 1970, initial pentru testarea efectului ei asupra colesterolului. Intr-un raport publicat in revista “Herbs for Health”, ian/feb. 1997, se raporta efectul ciupercii shiitake de reducere a colesterolului total.

In 1969, cercetatorii de la Centrul national de cercetari din Tokyo au reusit sa izoleze din shiitake o polizaharida numita “lentianan”. In teste efectuate pe cobai, aceasta componenta a dus la regresia pana la disparitie a tumorilor. Efectul a fost pus pe seama capacitatii ciupercii shiitake de a stimula sistemul imunitar si a-l directiona contra celulelor tumorale.

Mai multe, pe Revista Avantaje.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ