8 lucruri ce nu trebuie menționate în CV

| 30 oct, 2013

Pe piața muncii se duce o luptă destul de strânsă pentru fiecare post nou scos la concurs. Este ceva obișnuit ca pe site-urile de recrutare, la un singur loc de muncă, să aplice sute sau chiar mii de persoane. Unii aplicanți nu au un loc de muncă, iar alții doresc să își schimbe jobul cu un altul mai bun. Fiind atât de multe CV-uri care trebuie analizate, diferența între a avea sau nu loc de muncă se face la nivel de detalii.

Se poate ca și o singură propoziție din CV să vă fure șansa la un loc de muncă. Mare atenție! Prima impresie pe care un angajator și-o face despre dumneavoastră este prin intermediul CV-ului, care ar trebuie să vă reprezinte întocmai personalitatea și experiența.

Cercetând informațiile oferite de mai multe site-uri de recrutări, am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu 8 lucruri pe care nu ar fi indicat să le menționați în CV:

1. Ce nu ți-a plăcut la ultimul loc de muncă. Nu ar fi bine să faceți o evaluare a ultimului loc de muncă. Într-un interviu oricum veți fi întrebați de ce ați părăsit ultimul loc de muncă și puteți folosi acest lucru în favoarea dumneavoastră. O explicație prin care să argumentați că doriți să activați într-o afacere care oferă alte perspective sau care oferă provocări și care vă solicită mai mult, ar fi mai potrivită.

2. Experiență de muncă irelevantă. Locurile de muncă anterioare care nu au nicio legătură cu actualul post pe care aplicați, nu ar trebui menționate. Nu vor fi decât informații de umplutură pentru CV, care s-ar putea să îi enerveze pe cei de la HR. Există și alte modalități prin care puteți dovedi de ce abilități dispuneți, așa că axați-vă numai pe ce este relevant.

3. Nu deformați adevărul în privința experienței sau educației.Dacă ați lucrat sau nu pe o poziție un anumit număr de ani, se poate verifica ușor printr-un telefon. Mai bine păstrați-vă o atitudine pozitivă și arătați ce puteți face pentru acel loc de muncă. Nu e bine să spuneți că ați urmat cursuri, dacă realitatea este cu totul alta. Verificările sunt foarte stricte, mai ales în privința calificărilor superioare și cineva cu siguranță va descoperi că nu ați urmat cursuri în domeniul respectiv.

4. Greșeli gramaticale. Acestea nu au ce căuta într-un CV. S-ar putea ca cel care analizează CV-ul să își facă o părere nu tocmai frumoasă despre dumnevoastră, care să includă apelative de genul leneș, needucat etc. Chiar dacă știți foarte bine limba, mai lăsați și pe altcineva să vă arunce o privire pe CV.

5. Cuvinte plictisitoare. Evitați să folosiți aceleași expresii și cuvinte pe care majoritatea le folosește în CV. Este vorba despre „sunt o persoană dedicată, inteligentă, ușor adaptabilă etc.”. Mergeți mai mult pe cuvinte de acțiune care să dea un pic de vitalitate CV-ului.

6. Gânduri, cuvinte, idei negative. Chiar dacă nu ai încredere în propriile puteri, CV-ul nu ar trebui să conțină niciuna din slăbiciunile dumneavoastră. Chiar dacă știți că nu puteți fi un lider, nu trebuie să specificați acest lucru. Păstrați o atitudine pozitivă pentru ca și cei de la resurse umane să simtă acest lucru în privința dumneavoastră.

7. Scopuri care vă servesc numai dumneavoastră.Dacă vreți să lucrați într-un anumit domeniu numai pentru a căpăta exeperiență, nu menționați acest lucru. Sau numai pentru a vă ajuta să treceți pe o poziție superioară, încă o dată, nu menționați. Angajatorii vor ca aplicanții să se concentreze numai pe acel loc de muncă, scopurile personale fiind trecute pe locul secund.

8. Starea civilă. Nu are nicio influență asupra calificării sau asupra plusului de valoare pe care îl puteți aduce locului de muncă. Menționând acest lucru deschideți calea spre o serie de întrebări care v-ar putea pune în dificultate. Statul de „căsătorit/ă” s-ar putea să nu convină unor angajatori care au nevoie de persoane pentru care viața de familie să nu intervină în muncă.

Site-urile de recrutări sunt pline de sfaturi și de modele de CV-uri. Trebuie să știți când e bine să menționați anumite lucruri care vă pot pune în fruntea listei de potențiali angajați. CV-ul trebuie adaptat pentru fiecare loc de muncă în parte pentru care aplicați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
Saioc Claudiu
Vrei sa faci bani de acasa sau in timpul liber? Nu iti garantez sume exorbitante dar in 2-3 luni poti face cu siguranta 20-30 ron / zi in cateva min. Nu faci decat sa vizionezi oferte , convinge-te singur, este distractiv si esti si platit pt asta. Si eu am fost sceptic dar dupa 6 luni de zile am inceput sa fiu multumit cu 25 $ pe zi. 6$ la inregistare prin link-ul de mai jos:
http://www.maildirect.ro/inregistrare/d42ac335f19fbe63149cac9cae99ecf2

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ