9 trucuri pentru A PRELUNGI efectul antiperspirantului

| 11 iul, 2014

E firesc sa transpiri – corpul tau elimina apa pentru a se racori atunci cand faci efort sau cand temperaturile sunt ridicate. Dar daca transpiratia eliminata este, la origine, fara miros, contactul cu diverse bacterii aflate la nivelul pielii ii dau un miros neplacut. Iata ce trebuie sa stii pentru a-ti pastra pielea plina de prospetime:

1. Alege ce ti se potriveste. In timp ce antiperspirantul opreste eliminarea transpiratiei prin blocarea glandelor sudoripare, deodorantul distruge bacteriile responsabile de mirosul urat, lasand pielea sa transpire in continuare. Optiunea iti apartine.

2. Aplica antiperspirantul pe pielea uscata, pentru ca sarurile sa ajunga la glandele sudoripare. Unii doctori recomanda folosirea produsului inainte de culcare, pentru ca, in timpul somnului, pielea e perfect uscata. Reutilizeaza-l dimineata.

3. Poarta tesaturi naturale – bumbac, in, lana. La sala, alege echipamente cu microfibre care tin departe transpiratia, precum tehnologia Dri-FIT de la Nike, de exemplu, sau Climacool de la Adidas.

4. Ai grija ce mananci. Studii recente au demonstrat faptul ca vegetarienii elimina un miros mai putin neplacut al transpiratiei decat consumatorii de carne (cu precadere cea rosie). Nici mancarea foarte picanta nu iti este un aliat.

5. Epileaza-te. Parul de la subrat acumuleaza multe bacterii, asa ca e important sa scapi de el cat mai rapid. Ia in considerare epilarea definitiva.

6. Consuma alcool mai rar. Acesta poate determina transpiratie abundenta – pastreaza-l pentru zile sau seri mai racoroase.

7. Schimba produsul o data la sase luni. Corpul poate deveni imun la un anumit tip de antiperspirant, eliminand transpiratie chiar daca il folosesti.

8. Fa dusuri reci, mai ales dupa o sesiune de antrenament. Cu cat scazi temperatura corpului mai repede, cu atat transpiri mai putin.

9. Apeleaza la injectii cu botox in axila. Acestea sunt o solutie foarte eficienta, atunci cand niciuna dintre celelalte metode nu mai functioneaza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ