A 3-a operațiune de salvare, în derulare: 4 copii și antrenorul au mai rămas în peșteră

| 10 iul, 09:38

Salvatorii pregătesc următoarea etapă a operaţiunii de recuperare a copiilor captivi în peştera inundată din Thailanda. Până acum, au fost aduşi la suprafaţă 8 băieţi, 4 dintre ei luni.

Toţi au fost transportaţi la cel mai apropiat spital şi se simt bine. În urmă au mai rămas acum 4 adolescenți și antrenorul lor de fotbal, care doar ce au încheiat cea de a 17-a noapte în adâncuri.

Semn că şi alţi copii au fost salvaţi, luni, elicoptere şi ambulanţe au fost văzute pornind din apropierea peşterii spre cel mai apropiat spital.

Luni dimineaţă, scafandrii s-au întors în peşteră unde îi aşteptau atunci 8 copii şi antrenorul lor de fotbal. Este aceeaşi echipă de salvatori - 13 străini şi 5 tailandezi - care i-au adus la suprafaţă, duminică, pe primii patru băieţi.

Condiţiile meteo au fost la fel de bune ca duminică, dar ploile puternice nu vor întârzia prea mult.

În prealabil, a fost nevoie că scafandrii să plaseze butelii de oxigen în diferite locuri ale culoarului sinuos - şi inundat - spre încăperea subterană unde se aflau captivii.

Adică, la un kilometru în adâncul muntelui, în interiorul complexului de peşteri denumit Tham Luang Nang Non, și la o distanţă de aproximativ 4 kilometri de ieşire.

Una dintre cel mai înguste secţiuni care trebuie traversată, pe culoarul de ieşire, măsoară 15 metri. Pe acolo poate trece doar o singură persoană, fără tub de oxigen în spate. O porţiune de aproximativ 1,7 kilometri este complet inundată. Curenţii sunt rapizi vizibilitatea este scăzută, iar apa mâloasă. Fiecare copil scos din peşteră a fost ghidat de către doi scafandri cu experienţă.

 

Patru adolescenţi au fost salvaţi luni.

“Sunt bucuroși și în stare bună. Pot să vă spun că, de dimineață, unuia dintre copii i s-a făcut foame și a cerut Kao Pad Grapao”, spune un membru al echipei de salvare.

Kao Pad Grapao este o mâncare tradițională, cu carne friptă, sos chili şi orez.

“Chiar dacă sunt bucuroși și se simt bine, e necesar să îi mai ținem separți de familii, pentru că ne este teamă să nu fi contactat infecții cât au rămas în peșteră”, spune un medic.

În acest timp, Elon Musk a prezentat soluţia inginerilor săi, menită să le dea o mână de ajutor scafandrilor. Este vorba despre un mini submarin, suficient pentru a-i purta în siguranţă pe copii, unul câte unul, prin tunelurile înguste ale peşterii.

Sursa: Pro TV

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ