UPDATE A fost constituită alianţa PMP-PNŢCD. UDREA: Va deveni cea mai puternică alianţă politică de dreapta

| 30 aug, 2014

Protocolul pentru constituirea alianţei politice PMP-PNŢCD şi cel privind susţinerea candidatului PMP în alegerile prezidenţiale au fost semnate, sâmbătă, de către liderii celor două partide, Elena Udrea şi Aurelian Pavelescu.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a precizat că aceasta va deveni 'cea mai puternică alianţă politică de dreapta' de pe scena politică românească.

Potrivit acesteia, noua alianţă politică va câştiga alegerile din toamna anului 2014 şi va da preşedintele României, iar în 2016 PMP şi PNŢCD vor participa împreună la alegerile locale şi parlamentare.

De asemenea, Udrea le-a mulţumit colegilor din PMP pentru susţinerea de care se bucură din partea acestora ca şi candidat în alegerile prezidenţiale, adăugând că o schimbare necesară pentru România este ca la Palatul Cotroceni să ajungă o femeie.

'Dacă tot vorbim despre schimbare, evident că o femeie preşedinte al României este cea mai importantă schimbare şi eu spun că schimbarea necesară. Vă mulţumesc că aveţi încredere să susţineţi o femeie. Demonstraţi că sunteţi un partid modern şi aveţi încredere că România este pregătită să facă acest pas important. (...) Vom respecta istoria dvs. şi vom fi alături, parteneri, şi pentru 2016. (...) Vom da nu numai preşedintele României, vom da şi viitorul Guvern', a spus Elena Udrea, asigurându-i pe reprezentanţii PNŢCD că partidul pe care îl conduce nu va proceda ca alte formaţiuni politice cu care ţărăniştii au avut alianţe de-a lungul timpului.

Aceasta a subliniat faptul că în alianţa politică nou constituită PMP aduce 'dinamismul şi energia', iar ţărăniştii un 'brand istoric', astfel că împreună vor construi un proiect cu care vor continua la Cotroceni.

Elena Udrea le-a mai spus ţărăniştilor că, prin apropierea PNŢCD de PMP, partidul condus de Aurelian Pavelescu 'revine în prim planul scenei politice'.

'Sunteţi, şi de data asta, ca de obicei: de partea binelui. De-a lungul timpului aţi rămas verticali. Niciodată PNŢCD nu a fost în barca celor care au atacat statul de drept, spre deosebire de cei de la PNL, de exemplu. Niciodată nu aţi fost în tabăra celor care au călcat în picioare Constituţia. (...) Am garanţia că împreună vom reuşi să câştigăm Preşedinţia României şi să continuăm efortul din ultimii ani pentru un stat de drept solid, pentru o democraţie solidă şi o justiţie independentă', a afirmat Elena Udrea.

Liderul PMP a reamintit şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, alături de fostul premier Emil Boc şi de preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, îi sprijină candidatura în alegerile prezidenţiale.

'Preşedintele României şi-a anunţat susţinerea pentru candidatura mea şi au fost câteva momente în care alte personalităţi au venit alături de mine şi de PMP. (...) A fost anunţul domnului Emil Boc de a se alătura echipei PMP şi candidatului Elena Udrea, a fost anunţul domnului Cristian Diaconescu prin care a renunţat la propria candidatură. Astăzi, PNŢCD vine alături de PMP, vine în susţinerea mea, întărind astfel un proiect care va fi un proiect câştigător', a mai spus aceasta.

La rândul său, liderul PNŢCD Aurelian Pavelescu a precizat că admiră determinarea şi curajul Elenei Udrea de a candida în alegerile prezidenţiale, adăugând că proiectele partidului său s-au regăsit, de-a lungul timpului, în programul de acţiuni al lui Traian Băsescu, preşedinte pe care ţărăniştii 'l-au privit întotdeauna cu simpatie'.

'PNŢCD se va implica cu toate structurile din teritoriu la toate nivelurile, în mod eficient, în această campanie electorală pentru prezidenţiale. Această alianţă nu este o întâmplare, nu este o chestiune conjuncturală. Marile teme, marile obiective ale PNŢCD din anii '90, (...) asumate de Corneliu Coposu, au fost preluate şi puse în operă în cele două mandate ale preşedintelui Băsescu. (...) PNŢCD a privit cu multă simpatie mandatele preşedintelui Traian Băsescu pentru că ne leagă intransigenţa şi faptul că nu am făcut compromisuri', a precizat acesta.

Aurelian Pavelescu a ţinut să precizeze că, 'din motive tehnice', nu s-a putut semna şi o alianţă electorală PMP-PNŢCD în vederea susţinerii candidaturii Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale, fiind astfel semnat doar un protocol de susţinere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ