A fost declarat cel mai ÎNFIORĂTOR loc de pe pământ. FOTO

| 02 sep, 2014

Insula Păpuşilor din Mexic pare desprinsă din filmele de groază: mii de capete de păpuşi atârnă în copaci, iar un altar dedicat spiritului unei fetiţei înecate stă în centrul ei. Dincolo de atmosfera macabră, insula este reprezentativă pentru cultura mexicană şi ascunde una dintre cele mai interesante legende din America.

Insula se găseşte lângă Mexico City, pe lacul Teshuilo. Legenda spune că, într-o vreme, trei fetiţe se jucau aici, iar una dintre ele s-a înecat. Oamenii au devenit convinşi că spiritul fetiţei bântuie zona.

La un timp după moartea copilului, Julian Santana, un mexican singuratic, a decis să se mute acolo şi, pentru a celebra spiritul fetiţei înecate, a adus pe insulă păpuşi pe care le-a agăţat în copaci. Obsesia lui a mers şi mai departe: el a construit un altar dedicat fetei înecate. Colecţia lui s-a mărit semnificativ după ce localnicii au început să-i aducă păpuşi în schimbul fructelor şi legumelor pe care le cultiva în grădină, astfel că, în prezent, mii de păpuşi atârnă prin copaci.

Finalul poveştii este şi el demn de un film horror: omul care a oferit toată viaţa sa ofrande spiritului copilului a fost găsit mort, plutind în apele aceluiaşi canal în care fetiţa s-a înecat.

Localnicii decorează încă insula cu păpuşi, respectând tradiţia începută de Julian.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ