A fost DECLARATĂ cea mai SĂNĂTOASĂ LEGUMĂ

| 12 iul, 2014

Cartoful în general este o legumă foarte cunoscută și consumată de toată lumea.

Există însă şi o specie de cartof de culoare violet intens, care se găseşte şi se utilizează mai rar în bucătăria noastră. Aceştia sunt viu colorați atât la exterior cât și la interior, dar ce este fascinant e că nu își schimbă culoarea atunci când sunt preparați.

Cartofii violeți sunt originari din Peru, prin urmare se regăsesc în mod frecvent în meniurile din America de Sud. Acești cartofi sunt din ce în ce mai căutați de restaurantele din toată lumea datorită aspectului frumos, dar și pentru că au fost declarați cea mai sănătoasă legumă din lume.

Ce substanțe nutritive conțin cartofii violeți și ce beneficii aduc organismului?

Ca și cartoful obișnuit, cartoful violet este bogat în vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre și carbohidrați. În schimb cartoful violet față de cel obișnuit este mult mai bogat în antioxidanți. Culoarea mov a cartofului este dată de cantitatea mare de antocianine care, fiind antioxidanți puternici, protejează organismul de diferite forme de cancer.

Un alt beneficiu important adus corpului este scăderea tensiunii arteriale. Dat fiind faptul că nu conțin grăsimi, cartofii violeți pot fi consumați chiar și în dietele de slăbire dacă nu sunt combinați cu unt, margarină sau smântână.

Datorită antioxidanților puternici, cartofii violeți ajută la dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar și protejează celulele de eventuale boli cauzate de radicalii liberi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iul, 2014
Sfantul Prooroc Ilie Tisbitul
Ganditi de doua ori inainte sa publicati
"A fost declarata cea mai sanatoasa leguma" Gresit. "A fost declarata leguma cea mai buna pt. sanatatea omului" Nu exista leguma sanatoasa si leguma bolnava.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ