A fost votat cel mai bun solo de chitară din toate timpurile

| 27 aug, 2014

Acordurile de chitară ale piesei "Whole Lotta Love", interpretată de trupa Led Zeppelin, sunt considerate cel mai bun solo de chitară din toate timpurile, potrivit unui top realizat în Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

Topul a fost întocmit pe baza voturilor ascultătorilor postului BBC Radio 2, care au avut de ales dintr-o sută de piese rock, propuse de un grup de realizatori de radio, critici şi producători muzicali.

Melodia "Sweet Child O' Mine" a trupei Guns 'N' Roses s-a clasat pe locul al doilea în acest top, în timp ce "Back In Black" (AC/DC) şi "Smoke On The Water" (Deep Purple) s-au situat pe poziţiile a treia şi, respectiv, a patra.

Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, a spus că a fost extrem de surprins de plasarea piesei "Whole Lotta Love" pe locul întâi în acest clasament.

"Ne doream nişte acorduri care să te mişte, pe care oamenii să le înţeleagă, care să îi facă să zâmbească, dar când am început să le cânt cu trupa nu le-am mai putut controla. Am vrut să avem aceste acorduri de chitară şi ritmul impus de ele. Erau ameninţătoare şi, în acelaşi timp, mângâietoare", a mai spus Page.

"«Whole Lotta Love» are unul dintre cele mai importante solo-uri de chitară din secolul al 20-lea", a spus Steve Levine, producător muzical. "Asculţi doar două note din el şi îţi dai seama imediat despre ce este vorba", a mai afirmat Steve Levine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ