Cioloş, despre legea electorală: Guvernul nu poate modifica legea, nu are nicio vină

| 08 feb, 16:42

Premierul Dacian Cioloş a participat luni, la Camera Deputaţilor, la dezbaterea privind legislaţia electorală pivind modificarea alegerilor pentru primari în două tururi. Şeful Guvernului a spus că Executivul nu poate modifica legislaţia fără acordul Parlamentului, adăugând că în urma consultărilor pe care le-a avut cu partidele, nu a văzut opinii ferme privind modificarea legislaţiei pentru alegerile de anul acesta.

Dezbaterea intitulată "Legislaţia electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetăţenilor" a avut loc luni, începând cu ora 16.00, la Camerea Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

"Pregatirea alegerilor locale si parlamentare reprezinta una dintre cele mai importate priorităţi. Alegerile locale vin intr-un moment în care cetăţenii au dat un semnal clar că au asteptari de la clasa politică. Este important si sistemul prin care se vor alege, decizia a fost luata anul trecut de Parlament, subiectul a fost repus in discutie acum, cand, strada a cerut doua tururi. Partidele au dat semnale clare că nu isi asumă organizarea alegerilor in 2 tururi. Organizarea alegerilor va fi facuta după deciziile dat de Parlament. Vom organiza alegerile în mod nepărtinitor. In cele din urmă fie ca este vorba de OUG sau modificarea legsilaţiei, sunt masuri care aduc Guvernul in fata Parlamentului.  Guvernul nu poate modifica legislatia fara acordul Parlamentului. Eu cred ca aici ar trebui sa se concentreze discutia daca este oportuna modificarea pentru ca in discutiile pe care le-am avut, nu a vazut opinii ferme privind modificarea care nu trebuie să se facă prin culpabilizarea Guvenului. Am început campania privind votul prin corespondenţă", a spus Cioloş.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ