A început repetiția pentru Ziua Marinei Române. Utilizarea dronelor, interzisă joi și sâmbătă

| 13 aug, 19:39

Marinarii militari au început, joi dimineață, pe faleza Comandamentului Flotei din Constanța, repetiția pentru exercițiile demonstrativ-aplicative, parada și defilarea ce vor fi organizate sâmbătă, 15 august, cu prilejul celei de-a 113-a aniversări a Zilei Marinei Române.

Potrivit ofițerului de presă al Comandamentului Flotei, căpitan comandor Ion Burghișan, întregul ansamblu de evenimente dinamice și statice ce definesc secvențele de la sol, din aer și de pe mare, din cadrul Exercițiului FNR 2015, organizat la Constanța și oferit publicului de Statul Major al Forțelor Navale, mobilizează 2.000 de marinari militari și civili, peste 35 de nave și ambarcațiuni de diferite clase și categorii și alte nouă aparate de zbor ce vor survola locul de desfășurare a festivităților.

Pe parcursul evenimentului, vor fi trase 21 de salve de tun, în semn omagial.

Într-un comunicat remis AGERPRES de Statul Major al Forțelor Navale Române, se arată că "în vederea desfășurării în bune condiții a exercițiilor demonstrative prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române", utilizarea dronelor în spațiul aerian și naval de desfășurare a exercițiilor va fi interzisă, joi, 13 august, și sâmbătă, 15 august, în intervalul orar 9,00-13,30.

Anul acesta, sărbătoarea Zilei Marinei Române este celebrată sub semnul aniversării a 155 de ani de la publicarea decretului domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în octombrie 1860, prin care s-a dispus unificarea flotilei Moldovei cu flotila Țării Românești într-un singur corp de marină și dând astfel naștere primei structuri funcționale a Marinei Militare Române, după cum a declarat pentru AGERPRES, comandor dr. Marian Moșneagu, șeful Serviciului Istoric al Armatei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ