A murit un simbol al României!

| 31 mai, 14:48

Laura Lunca, finalistă a Cupei Campionilor Europeni la handbal, s-a stins din viaţă din cauza cancerului, informează România TV.

Laura Lunca, căpitanul Ştiinţei Bacău, una din cele mai mari echipe din istoria handbalului românesc, s-a stins din viaţă la 57 de ani, ca urmare a unei boli incurabile. A plecat dintre noi discret, aşa cum a fost, de altfel, în întreaga ei carieră sportivă. Apropiaţii au descris-o pe fosta hadbalistă ca fiind o persoană demnă, deosebită, căreia nu i-a plăcut să se plângă niciodată, care nu şi-a arătat slăbiciunile, un om de o mare calitate!

Plecată după 1990 în Spania, Laura Lunca a fost una dintre cele mai importante jucătoare ale formaţiei care a adunat nu mai puţin de 9 titluri de campioană. Cu coordonatorul de joc în lot, Ştiinţa Bacău a jucat finala Cupei Campionilor Europeni în 1986 şi a câştigat Cupa Cupelor în 1989. Regretata handbalistă a devenit liderul unei echipe formidabile, din care mai făceau parte Mariana Târcă, Lidia Drăgănescu, Gabriela Antoneanu, Filofteia Danilof şi care a dominat handbalul românesc în anii '80, până când Oltchim (fostul Chimistul) a preluat ştafeta.

În urma evoluţiilor de la echipa de club, Laura Lunca şi-a câştigat şi locul la echipa naţională, cu care a ocupat locul 5 la Campionatul Mondial din 1986. Căsătorită cu fostul fotbalist de la Sport Club Bacău, Florin Lunca, jucătoarea s-a mutat în Spania la începutul anilor '90 şi mai bine de 15 ani a activat în cadrul unei alte mari echipe, Mar Valencia!

Tag-uri: handbal, Laura Lunca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ