A murit Vera Saudkova, ultima nepoată a lui Franz Kafka

| 05 aug, 15:19

Vera Saudkova, ultima nepoată care mai rămăsese în viață a lui Franz Kafka , a murit luni la domiciliul său din Praga la vârsta de 94 de ani, potrivit presei locale care citează surse din cadrul familiei, notează EFE.

Vera era fiica celei mai mici dintre surorile lui Kafka, Otilia, care a murit în 1943 împreună cu celelalte două surori ale scriitorului în lagărul de la Auschwitz în cel de-al Doilea Război Mondial, soartă de care Saudkova a scăpat datorită tatălui ei care nu era evreu.

Născută la Praga, Saudkova, care a fost mereu rezervată cu presa, a lucrat ca redactor la prestigiosul ziar ceh Lidové Noviny și la editura Odeon.

La sfârșitul vieții sale, când împlinise 90 de ani, ea a acceptat să participe la un documentar despre viața mamei sale intitulat "Cea mai iubită soră a lui Franz Kafka", în care sunt prezentate câteva episoade eroice ale Otiliei.

Saudkova a fost soția traducătorului Erik Adolf Saudek care a murit în 1963.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ