Accesul turiștilor în Cetatea Deva va fi permis din luna februarie

| 22 ian, 13:36

Accesul turiștilor în Cetatea Deva va fi permis din luna februarie, în condițiile în care operațiunile de reabilitare la incintele 2 și 3 au fost finalizate, a declarat, vineri, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

"Vom încerca, în luna februarie, să deschidem pentru vizitare cetatea Deva. Va fi pentru o perioadă de câteva luni, pentru că anul acesta vor începe lucrările la incinta 1", a spus edilul local.

El a arătat că mai sunt câteva lucrări ce trebuie finalizate, cum ar fi rețeaua de apă și canalizare, ce nu a fost prinsă în proiectul inițial, finanțat din fonduri europene. De asemenea, se va lucra la porțile 2 și 3. Toate aceste lucrări vor fi reluate imediat ce temperaturile de afară o vor permite.

Accesul turiștilor în cetatea Deva a fost restricționat în octombrie 2015, pentru ca lucrările de reabilitare ale podului din lemn dintre incintele 2 și 3 ale monumentului istoric să poată fi încheiate. Vizitatorii pot urca acum pe Dealul Cetății doar cu telecabina și numai până la baza zidurilor de la incinta 3, într-o zonă de belvedere.

Proiectul de reabilitare a cetății Deva a fost structurat pe trei incinte de lucru, de la baza zidurilor spre vârf. Reabilitarea incintelor 2 și 3 a fost realizată în baza unui proiect cu finanțare europeană finanțat cu 24,6 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional. Pentru incinta 1, autoritățile caută mai multe soluții de finanțare prin fonduri nerambursabile sau de la bugetul local.

Anul trecut, peste 100.000 de turiști au urcat pe Cetatea Deva folosind telecabina.

Cetatea Deva este atestată documentar din anul 1269.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 ian, 02:25
IdergeMen
stromectol covid19
ivermectin 3mg Nonetheless, pupil size is measured with special devices, such as an infrared pupillometer, so that a better surgical plan can be devised

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ