ACCIDENTUL DIN BULGARIA. MAI: Soferul nu consumase alcool, autocarul nu avea probleme

| 21 sep, 2014

Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul împlicat în accidentul din Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Un autocar cu 25 de pasageri români s-a răsturnat, duminică dimineaţă, în Bulgaria. O femeie de 27 de ani a murit şi alţi pasageri au fost răniţi. Şase dintre răniţi sunt într-o stare mai gravă. Trei elicoptere SMURD au plecat spre locul tragediei pentru a prelua victimele aflate în stare gravă.

Accidentul a avut loc la 5 dimineaţa, la 200 de kilometri de graniţa cu România. Turiştii români se întorceau din vacanţa din Turcia. Autocarul traversa o zonă muntoasă, pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, pe timp de ploaie şi a derapat pe carosabilul umed. A fost la un pas să se prăbuşească în prăpastie.

Primul rănit din accidentul din Bulgaria a fost adus, duminică, în jurul orei 13,00, cu un elicopter, pe stadionul Ştefan cel Mare din Bucureşti.

UPDATE: 'Primul dintre cei şase răniţi a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav', a declarat duminică, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

El a precizat că în cursul zilei urmează să fie adus un al doilea rănit, cu un alt elicopter, în timp ce alţi patru răniţi vor ajunge şi în ţară cu un elicopter de mari dimensiuni.

Raed Arafat a mai spus că doi pacienţi vor fi aduşi la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în ţară alte 4 persoane rănite în accidentul din Bulgaria.

'La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenţii medicale de urgenţă, formate din medici şi asistenţi SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniţilor şi vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului. (...) Întreaga operaţiune de intervenţie medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI', precizează MAI.

La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria şi ataşatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistenţă consulară cetăţenilor români, victime ale accidentului.

Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul implicat în accident, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română în materie.

Un autocar cu 25 de pasageri români care circula duminica de la Kusadasi spre România s-a răsturnat în pasul Republika din Bulgaria, între localităţile Gurkovo si Veliko Târnovo, din primele informaţii rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor cinci, informează Ministerul Afacerilor Interne.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ