ACEA: Vânzările de autoturisme Dacia în UE au crescut cu 8,8% în martie

| 20 apr, 21:29

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în martie un avans de 8,8% în Europa (UE plus EFTA), iar cota de piaţă a constructorului de automobile s-a menţinut la 2,3%, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate miercuri.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 44.296 de unităţi, în creştere faţă de martie 2016 (40.731 vehicule). 

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în martie creşteri ale vânzărilor de 14,4% şi, respectiv, 6,7%. Grupul german Volkswagen, afectat de scandalul emisiilor, a înregistrat luna trecută un avans al livrărilor de 6,2%, în timp ce vânzările companiei americane Ford au urcat cu 16,5%. 

În primele trei luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 9,9% în Europa, iar cota de piaţă a constructorului de automobile s-a menţinut la 2,6%. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 111.126 de unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2016 (101.126 vehicule). 

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o creştere a vânzărilor de 11,1% şi, respectiv, 3,7%, în timp ce compania americană Ford şi grupul german Volkswagen au înregistrat un avans de 9,7%, şi, respectiv, 5,3% în perioada ianuarie - martie 2017. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ