ACEST metal va fi mai scump decât aurul. Din el se fac circuitele pentru telefoane

| 03 apr, 2014

Staniul este unul dintre cele doua metale care s-au scumpit de la an la an, ca urmare a cererii in crestere, staniul fiind o componenta de baza din care se construiesc circuitele pentru telefoane, scrie Bloomberg.

In conditiile unei scaderi masive a preturilor la staniu, in ajunul declansarii crizei financiare in septembrie 2008, familia Brescia, cea mai bogata din Peru, a cumparat cu aproximativ 400 de milione de dolari cel mai mare depozit de cositor din jungla amazoniana.

Acum, compania sa miniera – Minsur SA, a devenit cel mai mare producator de metal, scrie Incont.ro.

Staniul este unul dintre cele doua metale care s-au scumpit de la an la an. "Familia Brescia s-a orientat foarte bine. Singura companie miniera care are cele mai mari sanse sa se extinda este Minsur", a spus Cesar Perez, sef al departamentului de cercetare BTG Pactual, din Santiago.

Producatorii de staniu nu mai pot tine pasul cu cererea, ceea ce nu s-ar putea spune si despre industria cuprului si cea a aurului. Lucrurile nu stateau la fel in 2008, cand Fortunato Brescia si Pedro Brescia au cumparat mina Pitinga din bazinul Amazonului, dupa o scadere a pretului staniului cu peste 50%, din mai si pana in octombrie, in acel an.

Mai multe aici.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 00:51
lola
Metalul din poza este AUR...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ