Acest tânăr a fost premiat de Facebook cu 7.500 de dolari. Care este motivul

| 14 oct, 17:17

Un marocan care a descoperit o defecțiune în sistemul de securitate al rețelei de socializare Facebook a fost recompensat de companie cu un premiu de 7.500 de dolari, notează marți site-ul le360, citat de EFE.

Tânărul Ayoub Fathi, în vârstă de 21 de ani, a explicat acestui site că a descoperit la Facebook o defecțiune legată de divulgarea datelor privind "informații private" și cele declarate "eliminate", fără să specifice detaliile.

În orice caz, Facebook i-a trimis un mesaj pe contul său, pe care site-ul nu îl publică, în care compania lui Zuckerberg îl informează că a fost premiat cu 7.500 de dolari și îi mulțumește pentru "contribuțiile sale constante la Facebook".

Fathi este un vechi cunoscut al acestei rețele de socializare: numai anul acesta el a detectat trei defecțiuni la Facebook pe care le-a comunicat imediat companiei.

Tânărul a colaborat ca analist pe probleme de securitate cu firme specializate precum Defencely, HackerOne și BugCrowd și a realizat "teste de securitate" pentru Google, Twitter și Facebook.

El a primit oferte de muncă în străinătate dar preferă deocamdată să-și termine studiile de informatică la Universitatea Ben Msick din Casablanca.

Tag-uri: Ayoub Fathi, facebook
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ