ACL consideră că proiectul de modificare a Codului Penal este o formă de cenzură a presei

| 30 oct, 2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat joi că proiectul de modificare a Codului Penal reprezintă o formă de cenzură a presei, afirmând că premierul Victor Ponta susţine 'ideea de băgare a pumnului în gură faţă de presa din România care îndrăzneşte să dezvăluie fapte de corupţie ale anturajului pesedist din jurul său'.

'Din punctul vedere al ACL, acest proiect de modificare a articolului 277 din Codul Penal este o formă evidentă de cenzură a presei, de îngrădire a libertăţii de exprimare a presei', a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă. 

Ea a arătat că Guvernul a dat miercuri, iniţial, un aviz favorabil pentru această propunere care extinde răspunderea penală în special la jurnaliştii care dezvăluie din documentele dosarelor penale, iar premierul Victor Ponta a susţinut într-o declaraţie actul normativ, iar ulterior Executivul a dat aviz negativ, după reacţiile negative din presă. 

'Mi se pare inacceptabil ca un Guvern şi un premier cum este Victor Ponta să judece în termeni de oportunitate un aviz. Nu am văzut până acum un alt prim-ministru cu o coloană vertebrală atât de îndoită. (...) Nu înţeleg absolut nimic din ipocrizia acestui Guvern şi a acestui premier care sunt absolut convinsă că susţine cenzura presei, că susţine ideea de băgare a pumnului în gură faţă de presa din România care îndrăzneşte să dezvăluie fapte de corupţie ale anturajului pesedist din jurul lui Victor Ponta', a declarat purtătorul de cuvânt al PNL. 

Gorghiu a spus că fără o lămurire a amendamentelor din acest proiect de lege, din punctul său de vedere actul normativ nu va fi adoptat de Parlament. 

Guvernul a precizat joi că 'dintr-o eroare tehnică' în comunicatul de presă emis după şedinţa de guvern de miercuri s-a transmis informaţia eronată că toate proiectele discutate în şedinţă au primit aviz favorabil. 

'Dintr-o eroare tehnică, în comunicatul de presă de după şedinţa de guvern s-a transmis informaţia ca toate proiectele prezentate în şedinţa de guvern au primit aviz favorabil. Pentru corectă informare a opiniei publice, menţionăm că printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative iniţiate în prezent există câteva care nu au primit aviz favorabil. Printre acestea se enumeră şi proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/ 2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetăţenii care dezvăluie informaţii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvernul României', informează Biroul de Presă al Guvernului într-un comunicat remis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ