ACL: Titlurile de călătorie - un nou pericol de fraudare a alegerilor prezidenţiale

| 17 oct, 2014

Alianţa Creştin-Liberală (ACL) consideră că în situaţia în care titlul de călătorie pentru românii aflaţi în străinătate va putea fi emis şi în ziua alegerilor prezidenţiale, acest lucru va reprezenta un pericol de fraudare a scrutinului.

Alianţa Creştin-Liberală solicită autorităţilor şi observatorilor independenţi atenţie sporită în acest caz.

"Conştient de faptul că Victor Ponta scade vertiginos în sondaje, iar câştigarea alegerilor devine pe zi ce trece un obiectiv din ce în ce mai greu de atins, PSD face eforturi disperate să îşi asigure prin orice mijloace, modificând inclusiv legislaţia, voturi în plus la scrutinul din noiembrie. Legalizarea migraţiei aleşilor locali a fost primul pas din această strategie, dar primarii nu au venit în valuri către PSD, aşa cum sperau Liviu Dragnea şi Victor Ponta. A urmat o serie de pomeni electorale complet nesustenabile către diferite categorii sociale, dar şi o adevărată rectificare bugetară electorală, prin care fonduri destinate dezvoltării infrastructurii au fost direcţionate către administraţiile locale chiar cu riscul subminării economiei naţionale. Nimic nu îi stă în cale partidului lui Victor Ponta când este vorba de un obiectiv atât de important - pesedizarea întregii ţări şi cucerirea ultimei redute rămase în afara controlului PSD, Preşedinţia României', se arată într-un comunicat ACL.

Alianţa susţine că Victor Ponta şi PSD au identificat soluţii care să le aducă voturi şi de la românii din diaspora. ACL arată că Ordonanţa de Urgenţă nr. 64/2014, publicată în Monitorul Oficial pe 13 octombrie, 'în plină campanie electorală', prevede ca unele servicii consulare să fie scutite de taxe.

'Actul normativ reprezintă un mod prin care PSD încearcă să atragă voturi din partea românilor aflaţi în străinătate. Corelat cu decizia BEC de a permite votul şi pe baza titlului de călătorie, articolul 8 din această ordonanţă stipulează că pentru a intra în posesia acestui document, românii din afara graniţelor ţării nu trebuie să mai achite niciun fel de taxe consulare. Dacă eliberarea titlului de călătorie va fi permisă şi în ziua votului, atunci este evident că ne aflăm în faţa unui nou pericol de fraudare a alegerilor prezidenţiale. În aceste condiţii, considerăm că se impune o atenţie sporită din partea autorităţilor şi a observatorilor independenţi în vederea desfăşurării corecte a procesului electoral în toate secţiile de vot din diasporă, dar mai ales în cele aflate în proximitatea graniţelor ţării unde PSD ar putea cu uşurinţă să practice turismul electoral', consideră reprezentanţii ACL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ