Acoperim o problemă reală cu o fumigenă?

| 01 oct, 2014

Când va fi privită în retrospectivă, această campanie electorală are șanse maxime să rămână consemnată ca una a fumigenelor.

Fumigene care au început să apară suspect, una câte una, exact din momentul în care președintele Traian Băsescu a început să piardă vertiginos altitudine și să-i cadă un motor după altul, în pană de imagine. De la vila Dante, trecând prin cazul revoltător al moșiei de la Nana și până la rușinoasa arestare a fratelui său, cu detalii și dezvăluiri recente care sugerează și implicarea ginerelui său, Traian Băsescu trăiește o veritabilă catastrofă de imagine. Aceste fumigene, destinate în mod clar să-i acopere defensiva căzută, sunt ultimele resturi rămase în lada de muniții a unei campanii în care tabăra lui Băsescu a pierdut o bătălie după alta. Cele mai notabile sunt și cele mai gogonate, căci cu cât se apropie funia de par mai tare, cu atât mai neverosimile ne apar.

Citeşte şi: Ce riscă Traian Băsescu pentru dezvăluirea informaţiei despre ofiţerul acoperit: 7 ani de închisoare

Ofițerul acoperit din cursa prezidențială este o poveste decupată parcă din presa tabloidă. Diversiunea se complică însă sau scapă de sub control și ofițerul ”prezidențial” se transformă, pe rând, în Ponta, în Macovei, în Iohannis. La final se dezumflă fără glorie metamorfozând în... Robert Turcescu. Oprită cu frâna de mână, această fumigenă mai avea puțin și-l accidenta profesional, pe trecerea de pietoni și pe Ion Cristoiu, care punea bazele unui frumos conflict diplomatic cu Angela Merkel, pe motiv de agenți secreți ai serviciilor germane pe listele pentru Cotroceni. Ce masca această fumigenă? Noi credem că a fost lansată să ascundă pensionarea pe tiraj forțat a procuroarei care redeschis Dosarul Galei Bute, în care doamna Udrea riscă niște ani frumoși, cum zice ziaristul Cartianu când dă de șampanie la miezul nopții: cu executare. Exact în perioada în care apăreau și dispăreau ofițeri sub acoperire, Elena Udrea era mai absentă din campania prezidențială chiar și decât Klaus Iohannis... A fost retrasă cât să se evite un scandal extrem de coroziv și presa a mușcat momeala intoxicațiilor...mai puțin jurnalistul Cătălin Tolontan, care și el a intrat din această cauză în raza de acțiune a fumigenelor băsiste.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CAMPANIE ELECTORALĂ. Victor Ponta – un nou turneu internațional

Următoarea fumigenă este cea a ”coruptului” Victor Ponta. Premierul este ”acuzat” de un martor necunoscut că ar fi implicat în scandalul licențelor Microsoft, o anchetă avansată pentru soluționare către DNA ...tot de Victor Ponta. În cazul acestei fumigene, problema care se cere mascată pare a fi socoteala contradictorie cu Justiția pe care o are placeholder-ul Elenei Udrea în această campanie: Klaus Iohannis. Am spus-o de nenumărate ori, încă de prin luna februarie a anului curent: masterplanul dela Cotroceni cere ca Iohannis să se retragă în favoarea Elenei Udrea, la momentul cheie al campaniei, forțând dreapta să-i acorde voturile favoritei președintelui. Retragerea lui Iohannis nu se poate efectua însă oricum, ci pe modelul ”Dragă Stolo”, în care Iohannis le va cere explicit susținătorilor săi cu cine să voteze. Două probleme deranjează acest plan al Cotrocenilor: procesul redemarat de ÎCCJ, pentru că poate crea electoratului impresia că Iohannis este forțat să se retragă și, pe de altă parte, intrarea unor jucători suplimentari în cursă: fostul director SIE, dar și șansele prea mari ale lui Tăriceanu. Mânjirea ilogică a lui Victor Ponta într-un dosar pornit chiar din cancelaria primului-ministru, fără probe, fără o anchetă și fără un dosar deschis pe numele său, nu urmărește decât să ascundă electoratului dificultățile pe care le întâmpină în campanie binomul băsist Udrea-Iohannis.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 oct, 2014
GoPontaMacrosoft
Ponta a vrut sa scape de dinozaurii mitei din Romania?
aiurea
s-a fript singur
a aratat cu degetul 2,iar procurorii au mers pe fir si au pescuit 9...
trofeul.....urmeaza

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ