Acordul nuclear, în pericol! Întâlnire decisivă la Viena

| 25 mai, 20:09

Acordul nuclear, în pericol! Iranul, europenii, China şi Rusia se reunesc la Viena pentru a trece în revistă încercările lor de a salva acordul nuclear încheiat în 2015 cu Teheranul, la două săptămâni după retragerea furtunoasă a Washingtonului, informează Agerpres.

Acordul nuclear, în pericol! Iranul a afirmat că aşteaptă măsuri concrete din partea europenilor pentru a decide dacă acordul poate fi salvat, ameninţând în acelaşi timp că, în caz contrar, îşi relansa programul de îmbogăţire a uraniului la un "nivel industrial".

UE, China şi Rusia doresc ca Iranul să rămână în acord, europenii considerând că aceasta nu exclude continuarea negocierilor cu Republica Islamică asupra unui text mai larg.

Preşedintele american, Donald Trump, reproşează acordului că este prea îngăduitor în problema nucleară şi că nu include rachetele balistice al Teheranului, nici intervenţiile iraniene directe sau indirecte în mai multe conflicte regionale, ca în Yemen şi Siria.

Acordul nuclear, în pericol! Mai mulţi responsabili iranieni au avertizat însă că reuniunea de la Viena va fi consacrată numai acordului existent, lăsând să se înţeleagă că nu se pune problema de a extinde discuţiile.

De la intrarea în vigoare a textului negociat îndelung de marile puteri, AIEA, care este însărcinată cu verificarea aplicării lui, a anunţat mereu că Iranul îşi îndeplineşte angajamentele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ