Actorul american Johnny Depp riscă 10 ani de închisoare

| 26 mai, 13:52

Actorul american Johnny Depp riscă să primească o condamnare de 10 ani de închisoare pentru introducerea ilegală în Australia, fără respectarea regimului de carantină al acestei ţări, a celor doi câini de companie ai săi, Pistol şi Boo.

O comisie din Senatul australian a anunţat luni că, dacă acest caz va ajunge la tribunal şi dacă starul hollywoodian va fi găsit vinovat, actorul riscă să primească o condamnare de 10 ani de închisoare sau o amendă de 265.000 de dolari, informează people.com.

Actorul american, în vârstă de 51 de ani, a generat câteva controverse la începutul lunii mai, atunci când i-a luat cu el în Australia, la bordul unui avion privat, pe cei doi câini de companie ai săi, Pistol şi Boo, doi masculi din rasa Yorkshire Terrier, încălcând astfel normele stricte de carantină din această ţară.

Potrivit publicaţiei Sydney Morning Herald, o anchetă oficială a ajuns la concluzia că Johnny Depp, ceilalţi pasageri de la bordul avionului şi membrii echipajului au omis să semnaleze în faţa autorităţilor vamale prezenţa celor două animale de companie. Cei doi câini au fost însă fotografiaţi la scurt timp după aceea în Australia, în timp ce se aflau într-un salon de înfrumuseţare pentru căţei, iar acele fotografii au apărut pe reţelele de socializare.

Ministrul Agriculturii din Australia, Barnaby Joyce, care duce de doi ani o campanie acerbă de promovare a principiului potrivit căruia normele şi regulamentele sanitare se aplică tuturor cetăţenilor, indiferent dacă aceştia sunt vedete de la Hollywood, l-a avertizat pe starul hollywoodian într-un mod foarte brutal, spunându-i că Pistol şi Boo vor fi confiscaţi şi vor fi eutanasiaţi dacă nu vor părăsi teritoriul australian în cel mult 48 de ore.

Din fericire, această situaţie a fost evitată, iar câinii actorului Johnny Depp s-au întors în Statele Unite la bordul unui avion privat.

Actorul american, care se află în prezent în Australia cu ocazia filmărilor de la cel de-al cincilea lungmetraj din franciza "Piraţii din Caraibe", va trebui, înainte să părăsească Australia, să acorde anumite explicaţii agenţilor de la serviciul vamal australian.

Starul hollywoodian va primit cel mai probabil o amendă uriaşă pentru faptul că a încălcat legile australiene, potrivit cărora orice animal care intră pe teritoriul australian trebuie să rămână în carantină pentru cel puţin 10 zile. "Nu putem face o excepţie pentru Johnny Depp. Există motive întemeiate pentru care avem aceste reguli stricte", a adăugat ministrul Barnaby Joyce.

Filmările de la lungmetrajul "Piraţii din Caraibe 5/ Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" au debutat în luna februarie.

Johnny Depp va reveni pe ecrane în rolul Căpitanului Jack Sparrow, alături de Geoffrey Rush, care interpretează rolul lui Barbossa. În acest moment, cei doi sunt singurii actori confimaţi din vechea distribuţie ca parte a noului lungmetraj din franciză. Orlando Bloom, care l-a interpretat în primele trei filme pe Will Turner, a declarat anterior că se află "în discuţii" pentru reluarea rolului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ