ACUZAŢII! Arabia Saudită, Qatar şi Turcia ar fi cerut opoziţiei sirienesă părăsească discuţiile de la Geneva

| 03 feb, 23:05

Şeful delegaţiei guvernamentale siriene a acuzat miercuri opoziţia că vrea să se retragă de la discuţiile de pace sub presiunea puterilor regionale, în timp ce decizia Naţiunilor Unite de a suspenda convorbirile până la 25 februarie "nu a fost obiectivă", relatează Reuters.

Bashar Ja'afari, ambasadorul sirian la ONU, care conduce delegaţia Damascului, a declarat reporterilor la Geneva: "Noi ştiam de acum câteva ore că Riadul vrea să retragă (opoziţia) din discuţii şi de aceea a venit anunţul dlui De Mistura ca o acoperire politică a deciziei de a se retrage". 

"Considerăm că stilul folosit de emisarul special pentru a justifica retragerea delegaţiei Riadului (opoziţia siriană participantă la aceste discuţii n.r.) conform instrucţiunilor Arabiei Saudite, Qatarului şi Turciei nu a fost obiectivă. El nu a spus adevărul aşa cum a fost", a adăugat şeful delegaţiei Damascului înainte de a merge la discuţii cu emisarul special al ONU Staffan de Mistura, adaugă Reuters.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ