Acuzaţii DURE ale europarlamentarului Cătălin Ivan la adresa PSD

| 23 feb, 17:06

Cătălin Ivan a contestat luni decizia luată recent de Comitetul Executiv Național al PSD prin care a fost dizolvată conducerea organizației PSD Sector 1, al cărei președinte era, apreciind că "are un caracter abuziv și chiar încalcă brutal Statutul PSD".

"Decizia de dizolvare a conducerii organizației PSD Sector 1 este fără precedent prin modul complet nedemocratic și ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, președintă a organizației PSD București. Începând de la invocarea unei decizii de acum un an (de înlocuire a unor președinți de organizații locale — n.a.) și până la acuze nesusținute de cifre vizavi de rezultatele la alegerile europarlamentare și prezidențiale, aceste motive chiar nu stau în picioare", a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan în documentul depus la conducerea partidului.

Cu privire la primul motiv invocat de conducerea PSD, de numire a unor președinți interimari de organizații locale la PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan a explicat că "din momentul acestor schimbări a mai existat încă o conferință statutară la sector, validată de liderii conducerii centrale și de la București. Atunci nu s-a pomenit niciun cuvânt despre vreo nemulțumire în acest sens. E complet tardiv să vii cu astfel de argumente după un an și jumătate!".

El nu este de acord nici cu motivul invocat pentru dizolvarea totală a conducerii PSD Sector 1 cu privire la rezultatele slabe ale organizației în cadrul alegerilor europarlamentare și prezidențiale.

"Conform datelor statistice, la alegerile europarlamentare din 2009, PSD a obținut un număr de 11.225 voturi la nivelul Sectorului 1 iar la alegerile europarlamentare din 2014 au fost obținute 18.346 voturi. Acest lucru înseamnă o creștere de 7.121 voturi. La alegerile prezidențiale din 2009, în turul 1, PSD a obținut 28.240 voturi la nivel de sector iar în turul 1 la alegerile din 2014 s-au obținut 34.081 voturi, ceea ce înseamnă o creștere de 5.841 voturi. Acest argument al rezultatelor este cu atât mai mult contestat de cifrele statistice! Din cele 47 de organizații similare din țară, municipii reședințe de județ sau sectoare, 15 din ele au avut rezultate mai slabe decât cele de la Sectorul 1, iar 12 se află exact în aceeași situație. Din toate organizațiile, la prezidențialele din acest an, doar 7 au crescut de la un tur la altul cu peste 10 procente, printre acestea aflându-se și PSD Sector 1. Dacă motivul ar fi unul real, atunci ar trebui desființate toate celelalte organizații!", a afirmat Cătălin Ivan, fostul președinte al PSD Sector 1.

Europarlamentarul PSD contestă oficial "abuzul din ianuarie" și cere revenirea conducerii partidului asupra deciziei.

"Am depus astăzi contestația oficială la sediul central al partidului. Cerem o analiză mai atentă a deciziei din 13 ianuarie având în vedere raportul nostru de activitate de când am preluat alături de o întreagă echipă conducerea Sectorului 1. Mai mult, există și un raport de audit făcut la sector chiar de conducerea partidului față de vechea conducere, în frunte cu Dan Tudorache. Atunci s-a decis că rezultatele dezastruoase impun o schimbare. Acum aceiași oameni revin la sector", a adăugat Cătălin Ivan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 04:33
tyrex
Bai boule, bai tampitule ,bai frustatule esti un gunoi bolnav dupa ciolanul puterii si a functiei de sef si care esti in stare sa-ti omori si parintii numai sa te urci ca scroafa in copac. Esti un neica nimeni bagat in seama din prostie de fraierii aia din PSD si acum arunci cu laturi si musti mana care ti-a dat paine. Dispari jigodia drakului ca nimeni nu are nevoie de jeguri penale ca tine.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ