Adelin Petrişor, victima scandalului Udrea-Bica. Jurnalistul este anchetat de Comisia de Etică a TVR

| 02 noi, 2014

Ziaristul Adelin Petrişor ar putea fi anchetat de Comisia de Etică a TVR, după ce a publicat pe blogul personal un interviu cu procurorul Alina Bica despre vizita acesteia la Paris cu Elena Udrea.

Jurnalistul Adelin Petrişor va fi anchetat de Comisia de Etică din TVR pentru că a publicat pe blogul personal înregistrarea unui interviu telefonic cu Alina Bica, şefa DIICOT, fragment ce nu a fost difuzat în cadrul Telejurnalului, după ce magistratul ar fi făcut presiuni asupra şefului Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci.

Mai exact, Comisia de Etică vrea să verifice dacă ziaristul a încălcat regulamentul intern al TVR după ce a publicat un material aparţinând Televiziunii Române care nu fusese difuzat în prealabil pe unul dintre canalele sale, notează exlusivenews.ro. Concret, la sfârşitul săptămânii, Adelin Petrişor a publicat, pe blogul personal, o discuţie înregistrată de colega sa de la Ştirile TVR, Andreea Anghel, cu procurorul Alina Bica, despre pozele în care magistratul apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea.

„Imediat după declanşarea scandalului Udrea-Bica, colega mea Andreea Anghel a sunat-o pe doamna procuror-şef DIICOT. Era normal să luăm o reacţie. Doamna procuror a spus: «Bănuiesc că înregistraţi convorbirea…», «Da», «În ce poze am apărut? Nu aveţi prieteni, nu ieşiţi în weekend? Am apărut în poziţii dezolante? Am apărut trăgând pe nas?»“, ar fi spus Alina Bica în discuţia cu Andreea Anghel, transcrisă de Petrişor pe blogul său.

Acesta susţine că, după câteva ore, colega lui a fost sunată de şefa DIICOT, care i-ar fi cerut să nu difuzeze interviul, motivând că nu a ştiut că a fost înregistrată. Mai mult decât atât, Petrişor a dezvăluit că directorul Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, este cel care ar fi considerat că rugăminţile procurorului-şef DIICOT trebuie ascultate şi ar fi decis scoaterea interviului din ştirile TVR.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat pentru site-ul dcnews.ro, Lucaci declară că nu a avut niciun amestec în această decizie, precizând totodată că hotărârea i-a aparţinut în întregime reporterului TVR. „Reporterul nostru a vorbit de două ori cu doamna Bica şi a dat ce a considerat de cuviinţă. Adelin Petrişor a preferat să dea ce i-a plăcut lui din ce a auzit din discuţie“, susţine Lucaci.

Adelin Petrişor a reacţionat, tot pe blogul personal, declarându-se „amuzat şi îngreţoşat de laşitatea“ şefului Ştirilor TVR. CSM verifică fotografiile Udrea-Bica de la Paris Imaginile în care apar Alina Bica, procuror-şef al DIICOT, şi Elena Udrea, făcute în luna februarie la Paris, vor fi verificate şi de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Membrii CSM au luat această decizie iniţial chiar la cererea procurorului care a cerut să-i fie apărată reputaţia. „Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări, atât privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cât şi prin raportare la Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate în legătură cu deplasarea la Paris, în luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-şef al DIICOT”, arată oficiali din CSM. Procurorul Alina Bica, politicanul Elena Udrea şi prietena sa Ana Maria Topoliceanu au fost fotografiate împreună la cumpărături în capitala Franţei.

Deşi făcute în luna februarie, imaginile au fost date publicităţii săptămâna trecută, cu două zile înaintea primului tur de scrutin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 noi, 2014
suzana
Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ