Adevărata MINUNE din Transilvania: Biserica de sub lac

| 28 mar, 2014

Ştiaţi că în România există o biserică ce iese la suprafaţă doar în verile secetoase şi în rest este acoperită de apă? Aceasta se află în Beliş, judeţul Cluj.

Comuna Beliș are o istorie ciudată și este foarte cunoscută de către cei care locuiesc în centrul Transilvaniei, fiind amplasată la altitudinea de peste 1000 m, în zona de graniță a Munților Gilău cu Munții Bihor-Vlădeasa.

Nu există documente care să ateste existența exactă a înființării comunei Beliș. Istoricii sunt de părere că această localitate ar fi fost înființată de păstorii care veneau cu turmele la pășunat. Aceștia și-au ridicat în zonă colibe și au rămas definitiv aici. Prima menționare documentară a Belisului datează din 1737.

Se poate ajunge foarte ușor la Beliș pe calea ferată până la Huedin, iar de acolo cu transport auto. La fel de ușor, dar mai rapid se ajunge pe șosea, pe drumul european E 60 Oradea-Cluj-Brașov, iar din Huedin se trece pe drumul județean DJ 101 către Beliș.

În verile secetoase, ruinele construcției de secol XIV ies de sub ape complet și se lasă decolorate de soare și pozate de turiști. Când e inundată până-n vârf, pentru a-i găsi fundația trebuie căutată pe la 30 de metri adâncime.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ