ADEVĂRUL DESPRE CARNEA TOCATĂ! Află ce conține, de fapt!

| 14 sep, 2014

Înainte de a cumpăra carne tocată, pentru tradiționalii mici sau delicioasele chiftele, ar fi bine să te întrebi ce conține carnea care urmează să fie pregătită.

Carnea tocată conține ingrediente dubioase, care nu sunt cunoscute publicului din cauza lipsei reglementărilor în privința declarării modului în care se obțin produsele alimentare.

În SUA, aceasta este denumită  generic noroi roz, pentru că reprezintă carnea cotată cel mai prost. Un mucus care a fost procesat tehnic, grăsimea este distrusă și, apoi, rezultatul este tratat cu amoniac, pentru ca produsul final să nu conțină bacterii sau alte microorganisme.

Acest supliment din carne tocată are rolul de a reduce procentajul de grăsime din produsul final, dar și pentru textura moale a acesteia. În plus, acest tip de proces creează o durată mai mare a vieții pe rafturile din magazinele din care ne facem cumpărăturile.

Este foarte complicat să vezi diferențele dintre carnea reală și aceasta combinație, în momentul în care decizi să o cumperi. Atunci când este preparată termic, surogatul are mai puțin suc și are nevoie de o cantitate mai mare de sare pentru o aromă optimă.

Situația pentru consumatori este cu atât mai gravă, cu cât producătorii nu sunt obligați să adauge acest element ca ingredient separat, pe etichete, condiderându-se că face parte, de asemenea, din carne.

Se estimează ca aprox. 70% din carnea tocată de pe piață este obținută cu această tehnică.

Pentru că acest tip de carne este mai ieftin decât carnea reală, fast food-urile, restaurantele și chiar marile lanțuri de magazine folosesc această tehnică.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 2014
Furdui
balamuc
Domisoara Andreea nu mai scrie baliverne ca te faci de ras.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ