Adevărul despre PÂINEA NEAGRĂ. Numai brutarii ştiu cu adevărat ce puneau în ea

| 17 ian, 2014

Mulţi dintre noi am ales ani la rând pâinea neagră, considerând-o mai naturală şi mai sănătoasă. În realitate, însă, nu făceam decât să ne hrănim cu o mulţime de coloranţi.

Numai brutarii ştiu cu adevărat ce puneau în pâinea contrafăcută, pe care ne-o vindeau fără nicio jenă drept pâine neagră. Practicile au ajuns şi la urechile autorităţilor, care au decis să interzică folosirea coloranţilor şi aditivilor alimentari în compoziţia pâinii, scrie cugetliber.ro.

Începând de ieri, pâinea şi produsele de panificaţie nu mai pot conţine coloranţi, cu excepţia caramelului. Reglementarea a fost cerută de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi a fost publicată recent în Monitorul Oficial.

Astfel, noile prevederi legale spun că pâinea poate fi obţinută numai din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentarea drojdiei şi precopt sau copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe.

Conţinutul de zahăr în substanţă uscată trebuie să fie de maximum 5 la sută din greutate, la fel ca şi conţinutul de grăsimi. De asemenea, specialităţile de panificaţie sunt cornurile, chiflele, batoanele, covrigii, minibaghetele, franzeluţele şi împletiturile, care se încadrează în grupa produselor de brutărie, adică cele care au compoziţia pâinii, conţinând doar făinuri, apă, drojdie, zahăr şi grăsimi, şi care au o cantitate netă de maximum 150 de grame.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 2014
teo
................
stiam asta de cand a aparut painea,,neagra,,. (SI ALTE LUCRURI DE GEN. CARE S LA MINTEA COCOSULUI) tine de educatie si naivitate
18 ian, 2014
papa
o denigrare gratuita,aruncata in opinia publica fara nici o documentare.Daca s-ar face paine la fel cum faceti jurnalism,zau ca nimeni nu ar cumpara.Documentati-va si ve-ti descoperi ca sunt si brutari corecti care fac paine neagra din faina neagra,paine semi din faina semi,paine din secara chiar din secara.Eu nu spun ca nu sunt si alti dar acestia sunt marile companii care lucreaza aproape tot mecanizat,care pentru a ocupa un loc pe piata fac orice.
17 ian, 2014
brutaru
minciuni scrise de ,,gospodine" de la trustul impact..nu toti brutarii pun coloranti in paine..poate to'arasul mencinicopski pune coloranti...puteti consuma paine graham, paine cu sau de secara, paine integrala..de ani de zile, exista pe piata multe sortimente de paine..cand ai cumparat o paine cu gust ciudat, ori o duci la analize, ori nu mai cumperi in veci de acolo..in rest, propaganda ieftina de partid debusolat!!!
17 ian, 2014
brutaru
am scris impact in loc de intact..pai e cu impact asupra fraierilor de la psd - pc!!!
18 ian, 2014
Salaul
Esti doar un postac basist. Rusine !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ