Administrația Prezidențială recunoaște că înregistrările de la Cotroceni sunt folosite ca armă politică

| 28 iul, 2014

Îregistrările de la Cotroceni sunt făcute publice doar dacă acestea îl avantajează pe Traian Băsescu, după cum și acesta a subliniat printr-o declarație recentă de amenințare la adreasa premierului Victor Ponta.

Traian Băsescu și-a găsit o nouă armă politică preferată, pe lângă dosarele în privința cărora există suspiciuni că le-ar fi folosit pentru a-și șantaja adversarii politici. Acest nou instrument de abuz este reprezentat de arhivele consultărilor cu alți reprezentanți ai instituțiilor statului, desfășurate la Palatul Cotroceni.

Desigur, toată controversa privind acest subiect a pornit recent, după consultările şefului statului cu reprezentanții Guvernului care au avut loc pe legea pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal - proiect ce se referă la reducere CAS la angajator cu 5%, de la 1 octombrie.

Citeşte şi: ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

La acea întrevedere premierul Victor Ponta a prezentat argumentele Executivului pentru menţinerea contribuţiilor de asigurări sociale la un nivel scăzut şi în următorii ani, iar preşedintele şi-a expus reţinerile legate de sustenabilitatea măsurii.

După consultări, președintele Traian Băsescu a decis că ar fi oportun pentru interesele sale politice să facă publice imaginile întâlnirii, astfel fiind generată o discuție în contradictoriu despre pozițiile celor doi lideri.

Drept consecință, publicația Gândul a solicitat recent oficial Administraţiei Prezidenţiale să publice toate înregistrările sau stenogramele discuţiilor purtate de preşedintele Traian Băsescu cu membrii guvernului din 2009 şi până în prezent, fără a se rezuma doar la întrevederile avantajoase din punct de vedere al imaginii.

Desigur, Administraţia Prezidenţială a refuzat să dea curs acestei solicitări, pe motiv informaţiile în cauză sunt exceptate de la publicare și de la accesul liber al cetăţenilor. Din păcate, oficialii de la Cotroceni nu au reușit să argumenteze juridic de ce aceste informaţii nu pot fi puse la dispoziţia publicului larg, invocând o interpretare eronată a legii 544/2001, în condițiile în care arhivele în cauză nu fac parte din categoria informațiilor clasificate.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Engleza preşedintelui m-a băgat în ceaţă

Așadar, înregistrările de la Cotroceni sunt făcute publice doar dacă acestea îl avantajează pe Traian Băsescu, după cum și acesta a subliniat printr-o declarație recentă de amenințare la adreasa premierului Victor Ponta: „dacă va continua să perpetueze că ce-i face el preşedintelui când merge la Cotroceni, voi fi obligat să pun în realitate modul în care se poartă discuţiile”, a spus președintele.

Există și un precedent în acest sens, al folosirii arhivei de la Cotroceni ca armă politică: în luna mai 2012 Traian Băsescu a făcut publică o stenogramă a unei discuții cu Victor Ponta în cadrul unei emisiuni televizate, pentru a-și argumenta o poziție privind nominalizarea acestuia ca prim-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
Emil
Minciuna
lui Ponta nu trebuia demontata?
Sau, asa va deranjeaza ADEVARUL?
Pana la urma, a avut ORICINE ocazia sa compare care dintre declaratiile despre intalnire a fost cinstita: a lui Ponta sau a lui Traian Basescu.
Desigur, a deranjat mult.
PS Ma ajuta cineva sa gasesc in textul asta ceva referitor la MINCIUNA lui Ponta legat de intalnire? Sau este o alta diversiune PSDista?
29 iul, 2014
TRAIAN BĂSESCU
CRED CĂ EŞTI LIMBRICUL DE BOC ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ