Administraţia locală are un cuvânt de spus în procesul descentralizării

| 30 apr, 2013

Descentralizarea nu poate fi începută fără a avea punctele de vedere ale administraţiei locale, a declarat marţi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, la întâlnirea cu membrii Consiliului Consultativ pentru Regionalizare şi cei ai asociaţiilor administraţiei publice locale.

"Sper să ajungem cât se poate de repede la un acord pe subiectele dezbătute azi, ca să putem finaliza întregul proces înainte de începerea noii generaţii de programe operaţionale, prevăzute pentru perioada 2013 - 2020. În acelaşi timp, sunt conştient că nu putem porni descentralizarea până nu avem punctele de vedere ale administraţiei locale", a subliniat ministrul, la întâlnirea de la sediul MDRAP.

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ai Asociaţiei Municipiilor din România, ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România şi ai Asociaţiei Primarilor Sectoarelor Municipiului Bucureşti au discutat cu membri ai Consiliului pentru Regionalizare despre tipul competenţelor şi al inventarului patrimonial care vor trebui transferate către autorităţile publice locale, ca urmare a procesului de regionalizare-descentralizare., informează Agerpress.

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate teme precum sursele de finanţare şi beneficiarii de la nivel local, modificările care trebuie aduse legislaţiei din domeniul administraţiei publice locale şi viitoarele competenţe ale structurilor descentralizate.

Până la următoarea reuniune cu Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, reprezentanţii asociaţiilor aleşilor locali se vor întâlni pentru a discuta propunerile avansate şi a stabili un set comun de puncte de vedere.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ