Adrian Curaj, desemnat pentru portofoliul Educației, validat de comisiile parlamentare reunite

| 16 noi, 23:19

Ministrul desemnat pentru portofoliul Educației, Adrian Curaj, a fost validat luni de comisiile parlamentare de specialitate cu unanimitate de voturi.

"Respect legitimitatea Parlamentului, voi fi prezent de câte ori mă solicitați. Cercetarea, Inovarea corelate cu Antreprenoriatul reprezintă șansa ca România să se așeze în rândul țărilor dezvoltate. (...) Angajamentul nostru este ca în decembrie să venim cu măsurile ce vor fi prezentate în detaliu, atunci când vom avea și bugetul pe 2016, pentru a avea un plan realist", a afirmat Curaj.

El a spus că foarte importantă este și vocea cetățenilor care trebuie ascultată. "Educația pentru sănătate, sportul îl vom susține împreună, dar stau să mă gândesc în ce măsura vom vedea parte a diverselor materii, domenii. Ce frumos ar fi ca elevii să poată să asocieze fizica cu experimentele", a spus ministrul desemnat.

În opinia profesorului Adrian Curaj, extrem de importantă este și formarea profesorilor și formarea inițială prin programe universitare. Curaj a spus că este nevoie de programe de investiții mai ales în școlile din mediul rural, iar școlile să fie aduse la un standard minim de calitate.

"Cred că dacă nu gândim la corelarea învățământului cu cerințele pieței muncii facem o mare greșeală", a afirmat profesorul universitar. El a subliniat necesitatea atragerii și menținerii talentelor, inclusiv talentul și expertiza diasporei. De asemenea, coerența inovării trebuie susținută, spune Curaj, și prin mediul privat.

"Voi lupta cât se poate, n-am termen, pentru un buget cu sens la cercetare. (...) Mă voi lupta cu toate armele posibile și cu sufletul și cu mâinile, pentru un buget cu sens. (...) Spuneam că trebuie o creștere majoră a bugetului de 0,24% a bugetului cercetării. Poate 1% nu reușim să facem anul ăsta, dar dacă reușim să atragem un plus de 0,12%, ceea ce înseamnă un plus cu 50%", a afirmat Curaj referindu-se la bugetul alocat Cercetării.

El a spus că ARACIS, dar și "multe alte instituții" trebuie să treacă printr-un efort "mare" de transformare instituțională. "ARACIS trebuie să își găsească forma de a crește și sunt convins că va crește", a spus ministrul desemnat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ