Adrian Năstase, despre candidatura lui Victor Ponta

| 23 sep, 2014

Fostul premier, Adrian Năstase, a declarat marţi că nu se va implica în campania electorală a candidatului PSD la prezidenţiale, Victor Ponta, pentru a nu-l expune adversarilor politici.

"Răspunsul meu pentru acest moment este 'nu'", a declarat Năstase la televiziunea publică, întrebat dacă îl va susţine pe Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale. 
"Nu am vrut şi nu doresc să mă implic în campania lui Victor Ponta, pentru a nu oferi vulnerabilităţi în campanie şi o şansă pentru adversarii săi de a-l ataca sub acest aspect. Evident că, din punct de vedere personal, susţinerea mea între candidaţii la preşedinţie merge către Victor Ponta", a continuat Năstase. 
În ceea ce priveşte implicarea sa politică în viitor, acesta a arătat că toţi oamenii fac politică într-un fel sau altul. 
"Într-un fel, viaţa noastră este o viaţă politică, care atinge într-un fel sau altul domenii care au implicaţii din zona politică spre sfera personală. Din punct de vedere formal, nu am dreptul sa votez, să fiu ales, să ocup funcţii publice în România, în străinătate aş putea, şi chiar am primit nişte invitaţii. Dar, ceea ce este important pentru mine că, respectând aceste constrângeri pe care statul român mi le-a fixat, prin cei câţiva reprezentaţi din zona justiţiei, participarea mea la activităţi publice va continua", a spus fostul premier. 
În opinia acestuia, campania electorală "va fi una urâtă, neideologică". 
"Candidaţii la preşedinţie ar trebui să vină ca nişte vectori, să prezinte nişte strategii care să-şi tragă rădăcina dintr-un anumit rezervor ideologic. Practic, întreaga societate românească s-a deideologizat şi mecanismul democratic funcţionează practic în afara partidelor, ceea ce mi se pare foarte grav. (...) Ceea ce vom vedea în perioada următoare, în general, va fi o campanie cu o puternică amprentă negativă, de dat la picioare, ca să mă exprim aşa. Nu cred că lucrurile acestea ne vor ajuta", a spus fostul preşedinte al PSD. 
Potrivit acestuia, un preşedinte trebuie în primul rând să aibă capacitatea "de a privi peste dealuri" în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi, să aibă o privire strategică, să fie capabil de viziune, să exprime încredere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 sep, 2014
miha
INFORMATII
LUCREAZA DE ACASA 3 ORE PE ZI LA CALCULATORUL CONECTAT LA INTERNET SI POTI CASTIGA USOR BANI!NU ESTE MLM NICI JOC PIRAMIDAL,ESTE O OFERTA FOARTE SERIOASA VALABILA IN TOATE LOCALITATILE DIN TARA.PENTRU DETALII TRIMITE-TI “INFO” LA ADRESA [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ