Adrian Năstase şi-a ieşit din fire: nişte „papagali”

| 20 mar, 21:43

Fostul premier Adrian Năstase a lansat o serie de atacuri dure la adresa Comisiei Europene, după ce în presă a fost vehiculat un document care ar arăta ingerințe în justiția din România.

Mai precis, ar fi vorba de solicitarea unor informaţii punctuale şi a pașilor ce trebuie urmaţi pentru cazurile de înaltă corupție, în dosare în care apăreau nume precum Adrian Năstase, Gheorghe Copos, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu.

„În raportul din mai (2012) era o bucurie extraordinară că fusesem condamnat. Papagalii de la Bruxelles nu au observat că eu nu am fost condamnat în calitate de premier, ci de şef de partid. Trebuia dusă mai departe această cruciadă împotriva mea. Execuţie politică de la Bruxelles comandată de la Bucureşti. E o scrisoare ruşinoasă pentru România şi Bruxelles. Din păcate, România a acceptat aceste condiţionalităţi", a răbufnit Năstase, într-o intervenţie telefonică la România TV..

"Mecanismul PPE de la Bruxelles voiau să îl sprijine aşa pe Traian Băsescu şi pe cei de la PDL înaintea alegerilor (din 2012 – n.r.). În acea listă nu figurau numele celor de la PDL. MCV încerca să rezolve chestiuni concrete,” a mai afirmat fostul premier, dând ca exemple cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

„După ce obiectivul a fost atins, ”pacientul” Dobre nu a mai fost important. La fel şi în cazul lui Borbely. S-a pus presiune pe UDMR în contextul referenduului de demitere al lui Băsescu. Traian Băsescu a folosit culoarul de la Bruxelles ca să rezolve chestiuni politice cu adversarii săi şi ai PDL-ului,” a mai afirmat Adrian Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ