Adrian Năstase - un posibil prezidențiabil al PSD?

| 18 apr, 2013

Năstase poate reprezenta în orice moment candidatul ideal pentru alegerile prezidențiale, având toate caracteristicile necesare acestei funcții: un bun diplomat, experiență profesională la cel mai înalt nivel.

Problema prezidențiabilului este una care dă mari bătăi de cap partidelor din România, fiind din ce în ce mai dificil să se găsească un lider care să dea dovadă de abilitățile necesare unei funcții atât de importante. Pentru PSD acest subiect nu pare a fi însă o problemă, existând în cadrul partidului mai multe personalități care își pot atribui această postură la un moment dat. Pe lângă persoana lui Victor Ponta, am redescoperit o altă asemenea personalitate în Adrian Năstase. După prigoana pornită împotriva sa de justiția „exemplară” din România, Năstase a dat dovadă la prima sa apariție că reprezintă un nume de luat în seamă pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Adrian Năstase demonstrează că după suferința prilejuită de condamnarea „model” poate să afișeze aceeași demnitate și simț de politician versat. Năstase poate reprezenta în orice moment candidatul ideal pentru alegerile prezidențiale, având toate caracteristicile necesare acestei funcții: un bun diplomat, experiență profesională la cel mai înalt nivel.

Înțelepciunea de care a dat dovadă Năstase în primul său interviu de după eliberare, dar și atitudinea constructivă pe care a avut-o cu privire la politica românească și la relațiile instituționale arată că PSD are în interiorul său oameni capabili să ocupe o funcție atât de importantă.

Revenirea fostului premier în prim-planul vieții politice din România ne-a înfățișat un alt Adrian Năstase. Un Năstase mult mai serios, vizibil marcat de drama pe care a suferit-o, dar în același timp un Adrian Năstase mult mai umanizat, o latură pe care fostul premier nu a afișat-o mulți ani. Această nouă imagine a lui Adrian Năstase îi oferă carisma de care avea nevoie pentru a-l face un politician deplin, care să arate că este asemenea celorlalți, nu doar politicianul sobru pe care l-am văzut ani la rândul.

Întrebarea pe care a ridicat-o prestația lui Adrian Năstase este cum ar fi fost oare dacă românii în 2004 alegeau altfel?
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 mai, 2013
traian
adrian nastase
esti f f f bun in meseria ta si meriti felicitari....bravo

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ