Adrian Papahagi: PMP nu se va livra la cheie' pentru a fi 'topit' în PNL

| 05 iun, 2014

Candidatul la preşedinţia Partidului Mişcarea Populară (PMP), Adrian Papahagi, a declarat, joi, că partidul său nu se va livra 'la cheie' pentru a fi 'topit' în Partidul Naţional Liberal (PNL) şi a catalogat drept precipitate demersurile de fuziune ale PNL şi Partidului Democrat Liberal (PDL).

 

'E important ca Dreapta să câştige Preşedinţia în România. Cum se va întâmpla lucrul acesta nu ştiu şi în clipa de faţă discuţiile despre aşa-zisa unificare a Dreptei au început prost. Au început cu aroganţă, doar între PDL şi PNL. Au început fără să se stabilească întâi un set de principii, au început prea în grabă şi au început pe această idee de fuziune. PMP nu se va livra, nu l-am construit ca să-l livrăm la cheie: poftiţi, îl topim în PNL - e o prostie! Cred că trebuia început principial: care-s valorile pe care le vrea electoratul nostru, apoi suntem dispuşi ca pe aceste valori să lucrăm împreună. Pornind de la principii şi acţiuni comune, se putea gândi o alianţă şi promova cel mai bun candidat din diverse perspective: onorabilitate, credibilitate, notorietate, capacitate de luptă etc. Dar, s-a sărit peste etape', a afirmat Adrian Papahagi.

Întrebat dacă el personal şi PMP îl vor susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României, Adrian Papahagi a spus că partidul său a fost creat pentru a-şi afirma propria poziţie politică.

'Noi am creat acest partid ca să ne afirmăm propria noastră poziţie, poate chiar şi propriul nostru candidat, dacă vom putea să susţinem. În turul 2 se va vedea, fireşte... dacă e un candidat de dreapta votabil şi nu e candidatul PMP, da, o să-l susţin şi pe acela, voi vota cu el', a explicat Papahagi.

El s-a referit la mai multe nume care ar putea să intre în cursa pentru Preşedinţia României.

'Nu există un nume special, sunt foarte mulţi, începând cu nume din partidul nostru, Cristian Diaconescu, Baconschi, Funeriu, din PDL Boc, chiar şi Predoiu, din PNL Iohannis... Sunt foarte mulţi. Mihai Răzvan Ungureanu, ca să nu uit... Nu e o problemă de nume deocamdată, e o problemă de principii', a completat Papahagi.

El l-a criticat pe Crin Antonescu, dar şi PNL, iar despre Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că este 'liberalul roşu'.

'Nu am auzit pe nimeni din PNL spunând că le-ar părea rău pentru toate atacurile la adresa statului de drept în 2012, nu am auzit să spună că le pare rău pentru că au adus stânga la putere. Noi vrem să construim altceva, vrem să construim alternativa şi pentru asta e nevoie de principii clare, iar PMP are şansa asta, tocmai fiind un partid în creştere, care abia s- afirmat, să fie construit pe baze principiale şi de valori. (...) Pentru mine cineva ca Antonescu nu poate fi susţinut, a avut grave derapaje asupra statului de drept, a avut grave derapaje cu partenerii noştri europeni şi americani şi e un om care a adus stânga la putere, alături de liberalul roşu Tăriceanu', a menţionat Adrian Papahagi.

Acesta a declarat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PMP pentru congresul din 7 iunie, după ce în februarie anunţase că se retrage din viaţa politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 2014
anna
Care dreapta?O gasca de lefegii de stat ,condusi de o femeie specialista in escrocherii si furtisaguri.Nu-l simpatizez pe Tariceanu,dar poate prostii din pmp si-or aduce aminte ca el isi castiga banii din propria afacere,deci e unicul drepaci real.Restul-niste afanisiti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ