Adrian Vasilescu le dă o veste proastă românilor cu credite în franci elveţieni: BNR nu poate obliga băncile să negocieze

| 17 apr, 23:01

Consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu a susținut că fiecare bancă va trebui să negocieze cu fiecare client în parte, dar dacă băncile refuză să facă acest lucru BNR nu le poate obliga.

În contextul în care unii români susțin că există banci care nu sunt dispuse să negocieze, Vasilescu a declarat că Banca Națională a României nu poate obliga băncile comerciale să facă acest lucru.

”La Banca Națională nimeni din conducere nu poate să facă acolo cum îi taie capul. Este lege. Și unde este lege nu se poate discuta. Banca Națională nu este minister și nu are în subordine băncile comerciale. Banca Națională este un arbitru în piață, este supraveghetor. Banca Națională nu are dreptul de a obliga celelalte bănci să negocieze cu clienții. Și băncile s-ar putea să nu asculte dacă s-ar da un ordin de la Banca Națională”, a spus consilierul guvernatorului BNR, notează B1TV.

”Sunt bănci autonome în piață, ele acționează într-o piață liberă. Este sunt bănci românești, chiar și cele cu capital străin, sunt bănci românești, se subordonează reglementărilor de aici. Dar dispozițiile pentru comportamnetul individual al fiecărei bănci vin de la acționariate. Banca Națională a făcut apel la bănci, pentru că are dreputul la o intrevenție morală”, a mai spus Adrian Vasilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ