Adriana Săftoiu, despre prima întrebare a Elenei Udrea: E adevărat ce se spune? Că nu e recunoscător nimănui?

| 05 feb, 20:31

Adriana Săftoiu, unul din cei mai apropiaţi oameni ai lui Traian Băsescu în anii 2000, rememorează cum a ajuns Elena Udrea la Cotroceni şi care a fost prima întrebarea a blondei de la Cotroceni despre Traian Băsescu.

Îmi amintesc una dintre puţinele discuţii cu Elena Udrea care s-a situat în afara temelor care ţineau strict de activitatea de la Cotroceni. Eram la Chişinău, în cea de-a doua vizită a lui Traian Băsescu. Intempestivă, deloc pe gustul lui Voronin. Ca să arate că nu suntem musafiri poftiţi, protocolul moldovean a ţinut toată delegaţia noastră pe holuri. Fără scaune, fără un pahar cu apă. Andrei Pleşu, mai curajos decât noi, s-a aşezat pe un scaun la întâmplare, într-un birou care nu ştia cui aparţine. Am rămas cu Elena pe hol. Păstram amândouă o atitudine civilizat instituţională. Vorbeam despre mai nimic, când Elena mi-a pus întrebarea: „Lucrezi demult cu Preşedintele. E adevărat ce se spune? Că nu e recunoscător nimănui?” Am fost surprinsă. Şi am bănuit că, orice voi spune, va afla şi Traian Băsescu. Aşa că am preferat să nu o mint, dar nici să o ajut. Am răspuns: „Rămâne să vezi!”, scrie Adriana Săftoiu în cel mai recent editorial din Adevărul.

Citeşte şi: Adriana Săftoiu SARE la gâtul lui Băsescu: Spune că se simte bine în sânul familiei..e ceva de GROAZĂ!

Sunt prima persoană care a intrat în colimatoriul lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea. Şi nu cu ea am avut vreo dispută. Chiar deloc, ci cu omul care, timp de trei ani, înainte de a deveni Preşedinte de ţară, ne spusese că mafia lui Năstase se bazează pe triumviratul Cocoş-Bitner-Petrache. Când mi-a spus că doamna Udrea va deveni consilier de stat, l-am întrebat ce o recomandă şi dacă nu contează faptul că e soţia celui împotriva căruia vituperase în conferinţe de presă. S-a enervat, mi-a oferit ceva explicaţii de genul “Cocoş s-a retras la timp”, “nu e atât de vinovat”.

Nu de puţine ori am prevăzut corect „finala meciurilor” din politică. În legătură cu Traian Băsescu, m-am înşelat şi mai puţin. Şi sunt suficienţi care pot depune mărturie că am spus, acum şapte ani, că nu se va termina bine şi că de la această ambiţie i se va trage. Că i s-ar fi tras doar lui, n-ar fi fost mare scofală, dar i s-a tras şi ţării. Cu toate acestea, îmi asum că am greşit atunci când am fost sigură că Traian Băsescu va fi loial măcar Elenei Udrea. Şi la bine, şi la rău! Eram sigură că Elena Udrea va fi cea care se va desolidariza de el, când nu va mai fi Preşedinte. Ei bine, oricâte mi-aş fi imaginat despre Traian Băsescu, asta mă depăşeşte: Traian Băsescu îi spune Elenei Udrea, după zece ani, că îi este bine în sânul familiei, mai spune Adriana Săftoiu.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ